Οδεύουμε προς ολοκλήρωση της συμφωνίας Αθήνας- δανειστών(;) Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου;

13:19 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος απασχόλησε ως κύριο θέμα την σύσκεψη που διεξήχθη την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως μάλιστα σημειώνουν πηγές, το κυβερνητικό επιτελείο τονίζει πως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, είναι εφικτή.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου όπου και παραβρέθηκαν κορυφαίοι υπουργοί, διαπιστώθηκε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας βρίσκεται προ των πυλών. Τονίσθηκε πως Θεσμοί- ελληνική

Κυβέρνηση φαίνεται να ολοκληρώνουν τις συζητήσεις τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Η εκτίμηση του Μαξίμου είναι ότι «το αφορολόγητο δεν θα υποχωρήσει κάτω από τις 9.000 ευρώ και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της».

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση θεωρεί ότι πλέον πως η διαφορά ανάμεσα στους θεσμούς και το ΔΝΤ «είναι αρκετά σαφής».

Τι είπαν για το προσφυγικό;

Μείζον θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε και η προσφυγική κρίση που πλήττει την χώρα για την οποία επισημάνθηκε «η ανάγκη να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν επαφές, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ανώτερο επίπεδο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημείωση!

Τους 50.000 ξεπέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται πια στην χώρα μας. Το λιμάνι του Πειραιά έχει μετατραπεί σ΄ένα τεράστιο hot spot, ενώ παράλληλα με αργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η εκκένωση των νησιών και φτάνουν οι Τούρκοι παρατηρητές οι οποίοι πιάνουν άμεσα δουλειά.

Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση;

Εστιάζει σε αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και έτσι δηλώνει πως θα απαιτηθούν αρκετές νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν θα περιλαμβάνουν μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά θα εστιάζουν και σε προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν «πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων».

Τι γίνεται τελικά με τον Μουζάλα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είπε πως «θα υπάρξει κάποια στιγμή νέα συνάντηση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα».

Η εν λόγω συνάντηση αναμένεται να γίνει αφού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου και βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Την Τρίτη αναμένουμε και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ήταν του ίδιου του Πρωθυπουργού.

The post Οδεύουμε προς ολοκλήρωση της συμφωνίας Αθήνας- δανειστών(;) Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα