Γιατί δεν «απογειώνεται» η ΝΔ;

Μαθαίνουμε ότι στη Συγγρού μόλις είδαν τη δημοσκόπηση της Alco που τους δίνει διαφορά 3,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξαν σαμπάνιες. Αντιθέτως υπήρξε κατήφεια, προβληματισμός και συνεχείς συσκέψεις των οργάνων για να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Αναρωτιούνται με απλά λόγια πώς είναι δυνατόν να έχει διαλυθεί η χώρα, να παραπαίει η οικονομία, το προσφυγικό να είναι

στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, η ανικανότητα της κυβέρνησης να είναι αδιαμφισβήτητη, τα εθνικά θέματα να είναι ορθάνοιχτα, η κοινωνία να είναι σε αναβρασμό και το ποσοστό της διαφοράς να είναι μόλις 3,8%.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι παρατηρείται δημοσκοπική στασιμότητα στα επίπεδα των 3,5 – 4 μονάδων, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πάει από το κακό στο χειρότερο. Και δεν είναι να πεις ότι ο κόσμος στρέφεται σε άλλα κόμματα. Αντιθέτως, δεξαμενές από τις οποίες θα μπορούσε να πάρει η ΝΔ, όπως το Ποτάμι, χάνουν ψηφοφόρους ενώ είναι σίγουρο ότι ένα σημαντικό κομμάτι των λεγόμενων περιφερόμενων ψηφοφόρων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, τώρα στρέφονται λογικά προς τη ΝΔ.

Γιατί λοιπόν δεν «απογειώνεται» η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη; Γιατί δεν επιλέγει ο κόσμος μια εναλλακτική λύση που θα τον βγάλει από το τέλμα; Γιατί εν πάση περιπτώσει η διαφορά δεν είναι 6 και 7 μονάδες ώστε πράγματι να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει ανατροπή στην κοινωνία κι ότι ο Τσίπρας με το αδιαμφισβήτητο χάρισμα (πολιτική απάτη το λένε κάποιοι) δεν θα ξανα-αναστηθεί σε εκλογές που μπορεί να γίνουν τους επόμενους μήνες;

Ας μην ψάχνουν πολύ στη ΝΔ και χαλάνε φαιά ουσία. Δεν χρειάζεται προβληματισμός και συσκέψεις, η αιτία είναι μία και πρέπει να αλλάξουν για να μη βουλιάξουν. Είναι η χαλαρή αντιπολίτευση που γίνεται. Βουλευτές και στελέχη αντιμετωπίζουν την καταστροφή με όρους παρέας. Μαζευόμαστε στο Κολωνάκι, πάμε στην Κηφισιά, πίνουμε τα φρέντο με τις δύο ζάχαρες και κάνουμε και καμιά πολιτική ανάλυση για να περνά η ώρα.

Κι όταν έρχεται η ώρα της Βουλής είμαστε ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επικοινωνιακές καταιγίδες που στήνει ο Τσίπρας.

Κι από την άλλη ο κόσμος δεν έχει δει ακόμη πρόγραμμα της ΝΔ. Που είναι οι προτάσεις για την οικονομία, το ασφαλιστικό, τις επενδύσεις, το Προσφυγικό, τα εθνικά θέματα; Ο λαός, ακόμη και αυτός που καλοπροαίρετα βλέπει τη νέα ηγεσία της ΝΔ να προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, αναρωτιέται πότε θα δει την εναλλακτική λύση. Και γιατί δηλαδή είναι δύσκολο να συντάξεις πέντε προτάσεις που θα στηρίξεις τεχνοκρατικά και θα δώσεις το στίγμα των προθέσεών σου; Άλλωστε, η διαφορά πολιτικής μεταξύ της δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαώδης, επομένως οτιδήποτε κι αν προτείνει η ΝΔ θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Επομένως, όσο η αντιπολίτευση γίνεται με χαλαρούς όρους, με θολά μηνύματα και χωρίς στόχευση τόσο η ΝΔ θα παραμένει σε δημοσκοπική σταθερότητα και δεν θα απογειώνεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία (χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση) να ανασυνταχθεί, να φτιάξει ένα ακόμη παραμύθι και να πείσει το λαό όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης.

Είναι η ώρα για ξύπνημα, λοιπόν, κι όχι για συσκέψεις προβληματισμού μεταξύ μπισκότων και φρεντοτσίνο για το πώς θα σώσουν την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα