«Όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λέει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

10:42 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο είναι η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε, πως τάσσεται υπέρ του να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγκεκριμένη χώρα δεν φέρεται να έχει καμία θέση στο μπλοκ.

Σε σχετικό έγγραφο το οποίο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει περιέλθει στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung η οποία έδωσε στη δημοσιότητα

αρκετές πληροφορίες.

Οι Ευρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες φέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο να τονίζουν, ότι η Ευρώπη «είναι ασφάλεια ζωής σε έναν δραματικά αλλαγμένο κόσμο».

Επίσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το κόμμα παράλληλα στο έγγραφο του τάσσεται υπέρ μιας σημαντικής ενίσχυσης των εξουσιών μιας πιο μικρής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σχετικά με μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η κεντροδεξιά ευρωπαϊκή παράταξη υπογραμμίζει:

Μόνο χώρες, που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ

Και προσθέσει αναφερόμενο στην Τουρκία «δεν θα μπορούσε να ενταχθεί πλήρως στην ΕΕ, διότι αυτό θα ήταν περίπλοκο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για εκείνη».

Στο τέλος του εγγράφου το ΕΛΚ εξηγεί, πως η Τουρκία θα μπορούσε να είναι μεταξύ μιας ομάδας χωρών οι οποίες θα είναι «εταίροι» της ΕΕ, χωρίς βέβαια να διαθέτουν την προοπτική ένταξης στο μπλοκ.

The post «Όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λέει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα