Επιμένουν οι αγρότες και αποκλείουν το τελωνείο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

09:39 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα τους και μάλιστα τα ενισχύουν.
Θυμίζουμε, πως μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου οι άνθρωποι του αγροτικού τομέα αναμένεται να προσφύγουν στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό, ενώ την Τρίτη (14/2) θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην Αθήνα.

Οι αγρότες σήμερα, Πέμπτη, προχωρούν σε συμβολικό 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Ο αποκλεισμός

θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και σ΄αυτόν θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας.

Ενισχύουν επίσης το μπλόκο στην Πατρών – Κορίνθου και κλείνουν τον δρόμο 6:30-9:30 κάθε απόγευμα. Παράλληλα, ενισχύουν το μπλόκο του Αιγίου και, όπως έχουν γνωστοποιήσει θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίες σε τράπεζες αλλά και στα γραφεία της ΔΕΗ. Επίσης, οι αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο μπλόκο του Αιγίου συνεχίζουν και να τον καθημερινό τρίωρο μπλόκο στα βενζινάδικα του Αιγίου από τις 6.30 κάθε απόγευμα.

Οι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν, ότι θα συμμετάσχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, και απευθύνουν κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες της Αιγιάλειας να δώσουν το δυναμικό τους παρών.

Θέση έχουν ήδη πάρει και οι αγρότες του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου.

Επίσης, στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, το οποίο βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να στηθεί μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης.

Εμμένουν στα μπλόκα τους και οι αγρότες της Μακεδονίας:

Οι αγρότες συνεχίζουν επ΄ αόριστον αποκλεισμό της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). Ενώ ακόμα με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας (δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων), στον Άγιο Μάμα (δρόμο Μουδανίων-Κασσάνδρας) και στα Βρασνά επί της επαρχιακής οδού Πολυγύρου-Αγίου Όρους.

Την ίδια στιγμή, στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, βρίσκονται αγρότες αλλά και κτηνοτρόφοι, ενώ στην αεροφέγυρα Κατερίνης σχεδιάζουν συμβολικούς αποκλεισμούς εφορίας και τραπεζών.

Να τονίσουμε, πως κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Έτσι, η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Επίσης, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, παραμένουν οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγή των αγροτών στο ΣτΕ- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Επιμένουν οι αγρότες και αποκλείουν το τελωνείο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα