Ο Βαλς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας- Παραιτείται από Πρωθυπουργός

19:42 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε κι επίσημα ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται απ’ την πρωθυπουργία της χώρας, προκειμένου να επικεντρωθεί στην προεκλογική καμπάνια. Μάλιστα ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργική καρέκλα ήδη από αύριο, Τρίτη, προκειμένου να μπορέσει ελεύθερα ν’ ανοίξει έναν νέο δρόμο στον γαλλικό λαό.

dir="ltr">Je quitterai mes fonctions dès demain car je veux, en pleine liberté, proposer aux Français un chemin. #Valls2017 https://t.co/6LyTNRCqXS

— Manuel Valls (@manuelvalls) December 5, 2016

Κατά την τοποθέτησή του ο απερχόμενος Γάλλος Πρωθυπουργός υπογράμμισε:

Έχω αυτή την δύναμη μέσα μου, αυτή την επιθυμία να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Θέλω να δώσω τα πάντα για να τη Γαλλία, μια χώρα που μου έχει δώσει τόσα πολλά

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε διάφορους ηγέτες, τους οποίους, όπως είπε θέλει «να αντιμετωπίσει».

Θέλω μια ανεξάρτητη Γαλλία με τις αδιάλλακτες αξίες της για να αντιμετωπίσει την Κίνα του Xi Jinping, την Ρωσία του Putin, την Αμερική του Trump, την Τουρκία του Erdogan

Να τονιστεί ότι ο Μανουέλ Βαλς θα μπει στην κούρσα της διεκδίκησης της Γαλλικής Προεδρίας με το κόμμα του, τους Σοσιαλιστές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η υποψηφιότητα του Βαλς είχε γίνει γνωστή απ’ τον Φρανσουά Ολάντ, όταν ο τελευταίος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Οι προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς από τις οποίες θα αναδειχθεί ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας θα γίνουν στις 22 και στις 29 Ιανουαρίου 2017.

Photo: © AFP

The post Ο Βαλς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας- Παραιτείται από Πρωθυπουργός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Βαλς, Προεδρία, Γαλλίας- Παραιτείται, Πρωθυπουργός,vals, proedria, gallias- paraiteitai, prothypourgos