Ανοιχτοί σε συζήτηση οι αγρότες στα Τέμπη- Αμετακίνητοι στη Νίκαια

21:55 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που οι αγρότες στα Τέμπτη δηλώνουν ανοιχτοί σε διάλογο, οι αγρότες στη Νίκαια είναι αμετακίνητοι και διατηρούν την σκληρή τους στάση.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε

στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια

Σ’ αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη πραγματοποιείται συνέντευξη Τύπου από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 10 π.μ. από την ΕΣΗΕΑ με θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Από την άλλη το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, κ. Καλογιάννης δήλωσε πως «πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», προσθέτοντας πως «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε. Το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Έφυγαν τα τρακτέρ από το τελωνείο του Προμαχώνα

Έφυγαν τα τρακτέρ από το τελωνείο του Προμαχώνα έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

Από τις 13 .00 έως και λίγο μετά τις 20:15 διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις για να δοθεί η κυκλοφορία στα διερχόμενα οχήματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ανοιχτοί σε συζήτηση οι αγρότες στα Τέμπη- Αμετακίνητοι στη Νίκαια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα