Σειρά συναντήσεων Παππά ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

21:23 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέες συναντήσεις είχε την Τρίτη ο Νίκος Παππάς με αρμόδιους φορείς ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ).

Στην συζήτησή τους τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης των πόρων που θεωρούνται φορολογικοί, όμως δεν εισπράττονται, προκειμένου να γίνει χρηματοδότηση παραγωγών.

Ο

Νίκος Παππάς φάνηκε θετικός απέναντι σ’ αυτή την πρόταση.

Οι φορείς τόνισαν:

Η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι ευπρόσδεκτη από τον κλάδο, προκειμένου να διασφαλιστεί επιτέλους η διαφάνεια και η δεοντολογία.Είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της αμοιβής όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές, αφού σήμερα ο κανόνας είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σίριαλ αμείβονται στην καλύτερη περίπτωση με εξάμηνη καθυστέρηση από την προβολή του κάθε επεισοδίου, που μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε καθυστέρηση ενός και ενάμιση χρόνου από τα γυρίσματα.Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα αφήσουν πίσω τους τεράστιες οφειλές. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία που ψηφίστηκε όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε εξασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων.Την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ.

Θυμίζουμε πως σήμερα έγινε γνωστό πως θα δοθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Σειρά συναντήσεων Παππά ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα