Ο Τσακαλώτος προτείνει τη μείωση φόρων και εισφορών

14:25 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Πρόταση για μείωση των φόρων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε να διοχετευθεί το 1% απ’ το 3,5% των πρωτογενών πλεονασμάτων με στόχο να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η πρότασή μας είναι σαφής. Να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2,5%, όσο πιο γρήγορα

γίνεται, και να δεσμευτούμε ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 1% που δημιουργείται θα χρησιμοποιηθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μειώσεις φόρων και κοινωνικών εισφορών. Επιπλέον, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων, από φοροδιαφυγή για παράδειγμα, για κοινωνικούς σκοπούς. Ένας συμβιβασμός που έχει πολιτική και οικονομική λογική και που αμβλύνει τη λιτότητα

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρότασή του ως «αντίδοτο στη λιτότητα». Το ετήσιο ύψος της συγκεκριμένης πρότασης είναι 1,8 δις ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε ότι η Αθήνα δεν ηττήθηκε, αλλά ήταν ισοπαλία.

Δεν πρόκειται για ήττα της Αθήνας, αλλά για ισοπαλία. Ένας λογικός συμβιβασμός με εταίρους και δανειστές μπορεί να δώσει «εργαλεία» για άμβλυνση της λιτότητας

Για την δεύτερη αξιολόγηση, ο Ε. Τσακαλώτος είπε πως είναι δυνατή η ολοκλήρωσή της πριν το τέλος του 2016, λέγοντας πως «οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση».

Θυμηθείτε εδώ τους νέους φόρους που έρχονται το 2017.

The post Ο Τσακαλώτος προτείνει τη μείωση φόρων και εισφορών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα