Ο Τσακαλώτος παρέλαβε την πολυσυζητημένη επιστολή του ESM- Τι ζητούν οι εταίροι;

17:32 22/12/2016 - Πηγή: iPop

Η πολυσυζητημένη επιστολή του ESM που τόσο με αγωνία περίμενε η Κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στα χέρια της. Στην εν λόγω επιστολή θυμίζουμε, πως περιλαμβάνονται γραπτώς οι διευκρινίσεις που ζητούν οι Θεσμοί από την ελληνική πλευρά. Αφού διαβαστεί από το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ακολουθήσει η έγγραφη υπόσχεση του Τσακαλώτου την οποία αναμένουν οι Αξιωματούχοι

των Βρυξελλών.

Το e-mail των εταίρων καταγράφει σύμφωνα με κυβερνητική πηγή αναλυτικά τις διευκρινίσεις που ζητούν σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο στόχος της αλληλογραφίας Θεσμών- Τσακαλώτου;

Οι δανειστές έχουν ασκήσει «βέτο» και έχουν τονίσει, πως αυτή θα βοηθήσει στο «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Να θυμίσουμε, ότι κυβερνητικές πηγές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί ούτε EuroWorking Group αλλά ούτε και έκτακτο Eurogroup.

Πότε θα στείλει την επιστολή του ο Υπουργός Οικονομικών;

Πολύ πιθανό, χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, είναι το σενάριο η επιστολή του Υπουργού Οικονομιών να αποσταλεί στους Θεσμούς ακόμα και την Παρασκευή.

Τα επόμενα βήματα:

Στη συνέχεια, αφού παραδοθεί η έγγραφη διαβεβαίωση του Υπουργού αναμένουμε αν τελικά ο ESM θα ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα για το «ξεμπλοκάρισμα» της διαπραγμάτευσης.

Βέβαια, πηγές επισημαίνουν πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αναμένεται να ξεπαγώσουν στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Κομισιόν τονίζουμε πως από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει, ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ο Τσακαλώτος παρέλαβε την πολυσυζητημένη επιστολή του ESM- Τι ζητούν οι εταίροι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα