Υπέρ των διαδηλώσεων ο Obama- «Οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο»

07:45 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Την πρώτη δημόσια του παρέμβαση έκανε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, δέκα μέρες αφότου εγκατέλειψε τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο Obama έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό να συνεχίσει να διαδηλώνει για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του Obama, Kevin Lewis, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον D. Trump, τόνισε ότι ο τέως Πρόεδρος χαιρετίζει «τον βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα σε μια περίοδο αντιδράσεων,

ιδιαίτερα για το διάταγμα Trump, σύμφωνα με το οποίο σταματά η εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο

Ο Lewis συμπλήρωσε ακόμα ότι ο Obama «βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα, εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους».

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά του διατάγματος

Στο μεταξύ, η Πολιτεία της Ουάσινγκτον αναμένεται να προσφύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια προκειμένου να ανακληθεί το διάταγμα Trump, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Έτσι, η Ουάσινγκτον θα γίνει η πρώτη πολιτεία, η οποία θα στραφεί εναντίον του διατάγματος, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Την προσφυγή θα υποστηρίξουν και οι εταιρείες Amazon.com και Expedia Inc., οι οποίες έχουν την έδρα τους στην Ουάσινγκτον.

Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ να εκδώσει προσωρινά περιοριστικά μέτρα.

«Είναι μια προσβολή, συνιστά κίνδυνο για όλους τους ανθρώπους της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, κάθε θρησκεύματος», τόνισε απ’την πλευρά του ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Πολιτείας.

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post Υπέρ των διαδηλώσεων ο Obama- «Οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα