Ο σκύλος λερώνει όταν γυρνάς σπίτι; Μάθε γιατί!

11:31 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Πήγες στη δουλειά, επέστρεψες μετά από 8 ώρες και μόλις σε είδε ο σκύλος σου αποφάσισε να κατουρήσει σε όλο το σπίτι από τη χαρά του που επέστρεψες και δεν το παράτησες για πάντα να ζει μόνος του μέσα στο σπίτι σου!

Αυτό, όπως εξηγούν οι κτηνίατροι δεν το κάνει γιατί δεν μπορεί να κρατηθεί. Η αντίδραση του σκύλου έχει να κάνει με τα ένστικτα του. Ο αγαπημένος σου τετράποδος φίλος, αναγνωρίζει τη θέση του ως υποτακτική σε σχέση με τον άνθρωπο και την εκφράζει με τον ανάλογο τρόπο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι το κούνημα

της ουράς, αρκετά σκυλιά όμως ουρούν κιόλας θέλοντας να δείξουν την υποταγή τους.

Τώρα που κατάλαβες το γιατί το κάνει αυτό, θεωρητικά θέλεις να μάθεις κι πως θα το σταματήσει. Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν για τις περιπτώσεις όπου σκύλος σου ουρεί όταν γυρνάς στο σπίτι:

Όταν επιστρέφεις στο σπίτι μην του δώσεις καμία σημασία. Απέφυγε ακόμα και την οπτική επαφή μαζί του. Λίγα λεπτά αργότερα και αφότου έχει ηρεμήσει από τον πανικό της επανασύνδεσης σας, μπορείς να του επιτρέψεις να σε πλησιάσει αλλά και πάλι χωρίς να έχετε οπτική επαφή. Όταν σε πλησιάζει, χωρίς να του μιλήσεις ή να τον κοιτάξεις μπορείς να τον χαϊδέψεις στο λαιμό. Ο σκύλος μ αυτό τον τρόπο θα ηρεμήσει και θα γλιτώσεις το λερωμένο σου χαλί!

The post Ο σκύλος λερώνει όταν γυρνάς σπίτι; Μάθε γιατί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα