Ο Πρόεδρος του Μεξικού απαντάει στον Trump: Δεν πληρώνουμε για κανένα τείχος

08:05 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Trump να υπέφραψε την Τετάρτη προεδρικό διάταγμα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι το χτίσιμο θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, όμως, φαίνεται πως λογάριασε χωρίς τον… ξενοδόχο και συγκεκριμένα χωρίς να λάβει υπόψιν του τις αντιρρήσεις του Προέδρου του Μεξικού.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η χώρα του να πληρώσει για το τείχος, τονίζοντας πως «δεν πιστεύουμε σε τείχη».

Το έχω πει ξανά και ξανά. Το Μεξικό δεν πληρώνει

για κανένα τείχος. Ως πρόεδρος έχω την ευθύνη να διαφυλάξω τα συμφέροντα όλων των πολιτών

Ο ίδιος δεν έκανε λόγο για αναβολή της επίσκεψής του στις ΗΠΑ η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

Ο Nieto σημείωσε ότι το Μεξικό προσφέρει τη φιλία του στις ΗΠΑ, αλλά και τη πρόθεσή του να υπογράψει συμφωνίες που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες.

Ο Donald Trump, αφού υπέγραψε την Τετάρτη το διάταγμα για χτίσιμο του τείχους, σημείωσε πως οι ΗΠΑ είναι εν μέσω μιας κρίσης στα νότια σύνορά τους.

«Ένα έθνος χωρίς σύνορα δεν είναι έθνος. Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο των συνόρων τους ξεκινώντας σήμερα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για το τείχος, όμως, όλα τα χρήματα «θα επιστραφούν 100% απ’ το Μεξικό».

Photo: Henry Romero / Reuters

The post Ο Πρόεδρος του Μεξικού απαντάει στον Trump: Δεν πληρώνουμε για κανένα τείχος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα