Ο Ο Bob Dylan παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας!

10:23 2/4/2017 - Πηγή: iPop

Μετά από μήνες σιωπής ο Bob Dylan εμφανίστηκε τελικά χθες στη Στοκχόλμη και παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας σε μια εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών.
Ο 75χρονος Dylan είναι ο πρώτος τραγουδιστής που συμπληρώνει τη λίστα των βραβευμένων από τη Σουηδική Ακαδημία προσωπικοτήτων. Ανάμεσα στους Νομπελούχους ο Αλμπέρ Καμί, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Σάμιουελ Μπέκετ.

Η συνάντηση αυτή κρατήθηκε μυστική από την αρχή μέχρι

το τέλος και επι βεβαιώθηκε με ένα «ναι» και ένα σύντομο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Σουηδικού τηλεοπτικού δικτύου. Το «ναι» ήρθε ως απάντηση στην επίμαχη ερώτηση από τον Σουηδό ακαδημαικό Χόρας Έντολ. Και το δημοσίευμα του σουηδικού SVT ήταν αυτό:

Το SVT ρώτησε τον Έντολ αν ο Ντύλαν παρέλαβε τελικά το βραβείο και απάντησε μονολεκτικά «ναι»

Βέβαια ο αντισυμβατικός Dylan δεν είπε ούτε λέξη κατά τη διάρκεια της συνάντησης… πόσο μάλλον να εκφωνήσει την γνωστή ως «διάλεξη Νόμπελ» κάθε νικητή. Πάντως για το τυπικό της υπόθεσης ο Dylan μπορεί να αλλάξει γνώμη και να εκφωνήσει την ομιλία του (αν δεν το έχει ήδη κάνει) μέχρι τις 10 Ιουνίου οπότε και εκπνέει η εξάμηνη προθεσμία που έχει στη διάθεσή του.

Η χρονική στιγμή πάντως κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού ο καλλιτέχνης είχε προγραμματίσει να δώσει δύο συναυλίες στην Σουηδική πρωτεύουσα. Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ πριν ή μετά την πρώτη από τις συναυλίες του.

Πάντως από τη Σουηδική Ακαδημία έγινε γνωστό πως συμφώνησαν να συναντηθούν με τον καλλιτέχνη μέσα στο Σαββατοκύριακο παρουσία λίγων μελών της επιτροπής και σε στενό κύκλο.
Είχε δε διευκρινιστεί πως κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα είναι παρόν στη συνάντηση:
Οι πληροφορίες αυτες είχαν γίνει γνωστές από τη Σάρα Ντάνιους τη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών, σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της την Τετάρτη.
“Δεν θα εκφωνηθεί καμιά διάλεξη. Η Ακαδημία έχει λόγους να πιστεύει ότι μια ομιλία θα ηχογραφηθεί και θα σταλεί αργότερα», είχε συμπληρώσει η Ντάνιους.

Γιατί επιμένουμε στην ομιλία του Bob Dylan; Γιατί χωρίς ομιλία δεν έχει έπαθλο! Και το έπαθλο είναι οκτώ εκατομμύρια κορόνες δηλαδή 838.000 ευρώ! Δεν τα λες και λίγα ούτε για τον Bob Dylan!

The post Ο Ο Bob Dylan παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα