Επίθεση χρυσαυγιτών στον φοιτητή: «Είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν»

21:04 1/4/2017 - Πηγή: iPop

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, οι χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στον 24χρονο φοιτητή, το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην περιοχή «ελληνορώσων», είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν.

Η επίθεση, σημειώθηκε αναίτια σύμφωνα τόσο με τη μαρτυρία του ίδιου του φοιτητή που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό», όσο και από την μαρτυρία του πατέρα του που μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, τόνισε πως οι επιτιθέμενοι προκαλούσαν το γιό του πριν του επιτεθούν, χωρίς αυτός ωστόσο να απαντήσει

στις προκλήσεις.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες όμως όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Πιο συγκεκριμένα όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω από τα βίντεο με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μια κυρία που ήταν μπροστά στην δολοφονική επίθεση υπογράμμισε πως «οι χρυσαυγίτες τον χτύπαγαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και τον έσερναν στο έδαφος. Είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο φερόμενος ως ένας εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης που οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, δήλωσε πως ο μάρτυρας που κατέθεσε εναντίον του και τον ταυτοποίησε σαν έναν εκ των δραστών, έχει προσωπικά προηγούμενα με τον ίδιο καθώς τον είχε διώξει από το μπαρ που διατηρεί στους Αμπελόκηπους λόγω απρεπής συμπεριφοράς εις βάρος γυναικών.

Προκλητικοί οι Χρυσαυγίτες

Το απόγευμα του Σαββάτου, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, έφτασε έξω από τον «Ερυθρό Σταυρό», όπου νοσηλεύεται ο 24χρονος φοιτητής και πέταξαν φυλλάδια με σύνθημα «Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Χρυσής Αυγής-Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας», χωρίς να σημειωθεί ένταση αφού αποχώρησαν αμέσως μετά.

Χ.Α: Σόου Προπαγάνδας

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής η οποία και κάνει λόγο για στημένο σόου προαπαγάνδας. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως «αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες τρομοκράτες που επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. Η Χρυσή Αυγή, καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην αφήσουμε το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σκληρή ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρονται τα εξής:

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό».

ΚΚΕ: Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το απεχθές περιστάτικο αναφέροντας τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν νεαρό φοιτητή.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’ τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της.

Ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια, τόσο σε αυτήν όσο και στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».

Videos/πηγή: real.gr

The post Επίθεση χρυσαυγιτών στον φοιτητή: «Είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα