Ο μεταβολισμός και οι 3 μύθοι

08:00 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο μεταβολισμός φταίει για όλα, ειδικά όταν κάνεις διατροφή! Τι είναι όμως ο μεταβολισμός; Είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μετατρέπει την κατανάλωση τροφίμων σε ενέργεια! Και επειδή μερικές φορές τρώμε λίγο παραπάνω και δεν καίμε όσα θα θέλαμε, λέμε πως φταίει για όλα ο κακός μεταβολισμός μας! Και όμως, οι διατροφολόγοι μας εξηγούν πως υπάρχουν πολλοί μύθοι τους οποίους πιστεύουμε και χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία ενώ δεν θα έπρεπε!

Μύθος #1: Πέφτει το ποσοστό λειτουργίας του μετά τα 30!

Αν φοβάσαι τα γενέθλια ορόσημο, γιατί άκουσες πως ο μεταβολισμός σου θα μειωθεί μετά τα 30, σου

έχουμε καλά νέα! Τα 30 είναι πολύ νωρίς! Οι διατροφολόγοι λένε πως ο μεταβολισμός μειώνεται στα 40, όπου χάνεται η μυϊκή μάζα, και οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος. Θέλεις ακόμα καλύτερα νέα; Αν αρχίσεις την γυμναστική μπορείς να αναπλάσεις τους μυς!

Μύθος #2: Είτε έχεις καλό μεταβολισμό είτε δεν έχεις!

Αν θεωρείς ότι έχεις χαμηλό μεταβολισμό και ότι αυτό ήταν, είσαι καταδικασμένος για πάντα, να σε ενημερώσουμε πως πιστεύεις έναν μύθο! Και όμως, αντί να κατηγορείς κάτι του οποίου δεν έχεις τον έλεγχο, και να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου με τους άλλους, οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να προσέξουμε την πρόσληψη των ημερησίων θερμίδων και τις προπονήσεις μας. Καθ’ αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και ο ρυθμός του μεταβολισμού μας!

Μύθος #3: Οι Super-Skinny άνθρωποι έχουν τον καλύτερο ρυθμό μεταβολισμού

Ο καθένας ξέρει κάποιον που είναι αδύνατος, τρώει τα πάντα και δεν παχαίνει. Όταν ρωτάνε, λοιπόν, αυτόν τον κάποιο πως γίνεται αυτό απαντάει πως έχει τέλειο μεταβολισμό! Και όμως, δεν είναι αυτό το μυστικό, αλλά ότι αντισταθμίζουν τα γεύματα, αν φάνε μία μέρα πολύ την επόμενη θα φάνε λιγότερο! Επίσης γυμνάζονται και δεν τρώνε πίτσες αραγμένοι στον καναπέ κάθε βράδυ!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Ο μεταβολισμός και οι 3 μύθοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα