Η μουσική βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς. Το ήξερες;

06:01 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Σου έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για την δύναμη που έχει η μουσική και το πώς αυτή μπορεί να σου μειώσει τον πόνο αλλά και να σου ξυπνήσει ξεχασμένες αναμνήσεις. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα σου εξηγήσουμε πως η μουσική βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς.

Σε έρευνα που έγινε από Σέρβους επιστήμονες και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής εταιρίας στο Άμστερνταμ αποδείχθηκε ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν από κάποια πάθηση της καρδιάς.

Συγκεκριμένα η ακρόαση χαρούμενης μουσικής για 30 λεπτά καθημερινά οδηγεί στην βελτίωση της λειτουργίας

του ενδοθηλίου το οποίο είναι το περίβλημα που δένει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό ενδεχομένως συνδέεται, όπως τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Μαρίνα Ντελζανίν και μεταξύ των άλλων με την βελτίωση ακόμα και της φυσικής κατάστασης των ασθενών που ακούν μουσική και πάσχουν από κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Συμβουλή!

Αν θες, λοιπόν, και εσύ να κάνεις καλό στην καρδιά σου άκου μουσική. 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά και θα καταλάβεις διαφορά από τις πρώτες κιόλας μέρες. Τι είδος, όμως, μουσικής να επιλέξεις; Το γούστο είναι υποκειμενικό οπότε την δική σου υγεία θα την βελτιώσει η μουσική που εσύ αγαπάς να ακούς, αυτή δηλαδή που σε χαλαρώνει.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Η μουσική βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς. Το ήξερες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα