Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεξηγεί τι θα ισχύσει για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

14:15 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε πρόσφατο άρθρο του, αναφέρεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση, επεξηγώντας τι θα ισχύσει για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών κι επιστημόνων.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι», ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνει σε πρόσφατο άρθρο του, στην εφημερίδα Αυγή, πως οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προωθούνται μέσω του νέου ασφαλιστικού στηρίζονται στις «θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα και την

κοινωνική δικαιοσύνη», εξηγώντας πως πραγματικά κερδισμένοι από το νέο ασφαλιστικό είναι «όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρούγκαλος σημειώνει:

Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση. Ένα μόνο δεν θα ανεχθούμε: να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και τα συνήθη υποζύγια

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως ο αρμόδιος Υπουργός, παραδέχεται έμμεσα, πως οι νέες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε «ανεπιεική αποτελέσματα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «και οι δικαιότεροι όμως κανόνες επιδέχονται διόρθωση για να μην καταλήγουν σε ανεπιεική αποτελέσματα».

Αναφερόμενος τώρα στις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους συμμετέχοντας σε πορεία διαμαρτυρίας για το ζήτημα του ασφαλιστικού, την Πέμπτη στις 11:30 στα Προπύλαια, ο κ. Κατρούγκαλος, προαναγγέλλει «κόφτη στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία».

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη από κοινού ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Στασινός, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βλασταράκο και τον πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Αλεξανδρή, επισήμαναν πως δε θα κάνουν πίσω στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό.

Όπως είπε ο κ.Στασινός:

Η επιβάρυνση από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μηχανικούς είναι από 90% έως 130%. Η χώρα θα μείνει χωρίς επιστήμονες αν το σχέδιο νόμου του υπουργού Εργασίας εφαρμοστεί όπως παρουσιάστηκε

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεξηγεί τι θα ισχύσει για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα