Ο Έντι Ράμα προειδοποιεί την Ευρώπη να μην αφήσει κενά

14:27 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Στις βαλκανικές χώρες και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας μίλησε για τις βαλκανικές χώρες και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που η Ρωσία και οι ισλαμιστές προσπαθήσουν να αυξήσουν τις επιρροές τους εκεί.

Ο Έντι Ράμα, δήλωσε. πως είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να προσπαθήσει να εντάξει

στους κόλπους της τα βαλκανικά κράτη.

Αν θέλουμε να έχουμε μια ασφαλή και σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί μ’ αυτή μια ασφαλή Ευρώπη, δεν είναι καλό να υπάρχουν τρύπες

Παράλληλα υπενθύμισε ότι υπάρχουν «τρίτοι παίχτες, που παίζουν το παιχνίδι τους και μπορεί αν επωφεληθούν, αν η ΕΕ αφήσει εκεί κάποιο κενό».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας ανέφερε:

Μιλάω για τη Ρωσία, αλλά μιλάω επίσης για το ριζοσπαστικό ισλάμ

Ο Ράμα διαβεβαίωσε πως από την πλευρά του θα συνεχίσει να ακολουθεί την ενταξιακή πορεία προς την ΕΕ, όμως εμφανίστηκε διστακτικός για το κατά πόσο η ΕΕ θα έχει την ικανότητα να δεχθεί νέα μέλη και σημείωσε:

Το θέμα δεν είναι πόσο πολύ καιρό χρειαζόμαστε ακόμη, είναι το πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, πολιτικά είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν δεν είναι

Photo: AFP

The post Ο Έντι Ράμα προειδοποιεί την Ευρώπη να μην αφήσει κενά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα