Ο Δήμος Κηφισιάς προσφέρει στέγη και μία δυνατή αγκαλιά στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

16:58 19/4/2022 - Πηγή: iPop

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ζάννειο Ίδρυμα Εκάλης και την Ουκρανική Πρεσβεία στέκονται έμπρακτα δίπλα στους πρόσφυγες της Ουκρανίας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν στέγη σε μία ασφαλέστερη χώρα.

Ο Δήμος της Κηφισιάς προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά σε μητέρες και παιδιά που προσπαθούν να ξεκινήσουν μία να νέα ζωή και να ζωγραφίσουν ξανά το χαμόγελό στα πρόσωπά τους.

H Nastya είναι μια απ’ τις ηρωίδες των ημερών μας. Και ο λόγος είναι απλός

Ο
Δήμος Κηφισιάς υποδέχεται τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης Γεώργιος Γαβριήλ και η ΑΜΚΕ Βορυσθένης που εξουσιοδοτήθηκε από την Ουκρανική Πρεσβεία, 36 συνολικά άτομα μονογονεϊκών οικογενειών  θα βρουν στέγη και φροντίδα για τρεις έως πέντε μήνες, στη δομή της Εκάλης. Ήδη φιλοξενούνται 13 άτομα, 6 μητέρες και 7 παιδιά.

Να σημειωθεί πως από την πρώτη κιόλας στιγμή έχει υπάρξει συντονισμένη δράση και προσπάθεια από όλους τους κατοίκους του Δήμου, ώστε να προσφέρουν ό,τι μπορούν και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να χτίσουν από την αρχή τη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους την φρίκη του πολέμου.

Κορίτσια από την Ουκρανία κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να μην τις βιάσουν οι Ρώσοι στρατιώτες

«Ο Δήμος Κηφισιάς δε θα μπορούσε να μην είναι αλληλέγγυος στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Ανοίγει μια ζεστή αγκαλιά και υποδέχεται πρόσφυγες προκειμένου να τους προσφέρει στέγη και ηρεμία και για να ξαναδούμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών τους, Όλοι μαζί εργαζόμαστε προκειμένου η Κηφισιά να στηρίξει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Τα δύο θλιβερά γεγονότα που δείχνουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Δήμος Κηφισιάς προσφέρει στέγη και μία δυνατή αγκαλιά στους πρόσφυγες της Ουκρανίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα