Ο δικηγόρος Ντάροου

17:00 24/10/2014 - Πηγή: iPop

Μια εξέχουσα προσωπικότητα του 19ου αιώνα, τον δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλείται να παρουσιάσει ο Σταμάτης Φασουλής σ έναν καθηλωτικό μονόλογο, στην παράσταση Ο δικηγόρος Ντάροου.

Ο Φασουλής από τη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, μας συστήνει τον αμερικανό δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, μια δυναμική προσωπικότητα που αναλάμβανε την υπεράσπιση όσων κανείς άλλος δεν ήθελε: των άπορων, των καταπιεσμένων και

των θυμάτων προκατάληψης.

Ο Κλάρενς Ντάροου (1857 – 1938) υπήρξε ένας θρύλος για την αμερικανική Δικαιοσύνη, πνεύμα αδάμαστο και φλογερός υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων, σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή σαν τη δική μας. Ήταν πάντα στο πλευρό όσων, με το αίμα τους, μάχονταν να κατακτήσουν αυτά τα δικαιώματα που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε. Είχε θέσει σκοπό της ζωής του την κατάργηση της θανατικής ποινής, υπερασπίζοντας με πάθος την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γόνος ενός ζευγαριού με φιλελεύθερες ιδέες σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο, έμαθε να παίρνει πάντα το μέρος των αδυνάτων και υποστήριζε σθεναρά ότι η πραγματική αιτία του εγκλήματος είναι η φτώχεια και η άγνοια.

Συνδέθηκε με πολύ σημαντικές δίκες, όπως η «Δίκη των Πιθήκων» όπου στο εδώλιο κάθισε… η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Ταυτότητα Παράστασης:

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς

Σκηνοθέτης: Νίκος Χατζόπουλος

Ηθοποιοί: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Info!

Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

Ημέρες: Τετάρτη με Κυριακή

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη & Πέμπτη: Πλατεία 17€, Εξώστης 15€

Παρασκευή: 15€ Γενική είσοδος

Σάββατο & Κυριακή: Πλατεία 20€, Εξώστης 18€ Φοιτητικό: 12€

Άνω των 65 ετών: 12€ Ανέργους: 10€ Παιδικό: 10€ ΑμεΑ: Δωρεάν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

The post Ο δικηγόρος Ντάροου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα