Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi

12:32 31/7/2014 - Πηγή: iPop

Mε την αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, το Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου» διοργανώνει συναυλία – μουσικό ταξίδι από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης και το Vivaldi, στα Επτάνησα και τέλος στη μουσική της ταινίας La Vita e bella Nicola Piovani.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi » θα παρουσιάσει Το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, με τη σοπράνο και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ιωάννα

Φόρτη.

Το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» αποτελούν οι:

Γιώργος Γουμενάκης μαντολίνο

Μιχάλης Σιδηρόπουλος μαντολίνο

Γιάννης Γουμενάκης μαντόλα

Γιώργος Θεοδωρόπουλος μαντολοντσέλο

Βασιλική Λεοντάρη κιθάρα

Info

Το Αθηναϊκό Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης” ιδρύθηκε προς τιμήν ενός απ” τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου. Μέλος της περίφημης “Αθηναϊκής Μανδολινάτας” του Νικόλαου Λάβδα στις αρχές του 20ού αιώνα, έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ένας απ” τους σημαντικότερους δασκάλους βιολιού χάρη στις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας του. Ξεκινώντας από το 2010 το Κουιντέτο εμφανίστηκε στο Μπέργκαμο (sala Locatelli) και στη Κρεμόνα (teatro filodramatici) της Ιταλίας τιμώντας την “Αθηναική Μανδολινάτα” και το μαέστρο της, για τα 100 χρόνια από τη βράβευσή τους στην ίδια πόλη, ενώ έχει δώσει συναυλίες στα ωδεία Φ. Νάκας, Athenaeum, Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείου Πατρών και στην αίθουσα Κ. Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2013 συμμετείχε στην ηχογράφηση ενός cd με τίτλο “Ελληνική Ραψωδία” (πρόκειται να κυκλοφορήσει) με επιλεγμένα έργα Ελλήνων συνθετών, σε μια συμπαραγωγή με την orchestra di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”, την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν. Λάβδας” και τους μαέστρους Claudio Mandonico και Ugo Orlandi.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

21:00

Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου»,

Λ. Κηφισίας 206 – Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Φεστιβάλ Τήνου: 2283 360217

Προτεινόμενη είσοδος: 10 ευρώ

Υπέρ της ενίσχυσης του προγράμματος αεροδιακομιδής ασθενών Δήμου Τήνου

The post Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα