Ο απόλυτος οδηγός για να κάνεις σωστά την έξοδο στη λαϊκή αγορά. Tips από παραγωγούς και γιαγιάδες

17:01 7/7/2022 - Πηγή: iPop

Όταν ανοίγεις το δικό σου σπιτικό καταλαβαίνεις την αξία που έχουν τα ψώνια από την λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου. Οι τιμές είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το μανάβη ή το σούπερ μάρκετ, φιγουράρουν αραδιασμένα στη σειρά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, τρέφεσαι σωστά και υγιεινά χωρίς να πονάει η τσέπη σου παράλληλα. Η έξοδος στην λαϊκή έχει τα μυστικά της που λίγοι θα σου πουν ώστε να κάνεις τα ψώνια σου και οικονομικά εκτός των άλλων αλλά και να μην πέσεις θύμα του «μάρκετινγκ» των πωλητών.

Tips για τα ψώνια από την λαϊκή αγοράΦτιάξε λίστα με τα προϊόντα που χρειάζεσαι. Αυτός
είναι ένας γενικός κανόνας που υπάρχει στην οικιακή οικονομία, αν δεν έχεις λίστα θα φύγεις από τα ψώνια με κάτι που σίγουρα δεν χρειάζεσαι.Πάρε μαζί σου κέρματα και χαρτονομίσματα. Καλό είναι αν έχεις στο μυαλό σου ένα budget για την μαναβική της εβδομάδας να πάρεις μόνο αυτά τα χρήματα μαζί σου, πχ ένα χαρτονόμισμα των 20€, ώστε να μην κάνεις υπερβολές και τελικά δεν προλάβεις να φας όλα αυτά που πήρες. Μην πας πρωί πρωί. Η καλύτερη ώρα για να πας είναι νωρίς το μεσημέρι. Γύρω στις 12 με 13:00. Υπάρχουν ακόμα προϊόντα σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και πολύ καλύτερη τιμή σε σχέση με αυτή που υπήρχε το πρωί που άνοιξε ο πάγκος.Αν πηγαίνεις πρώτη φορά στη λαϊκή αγορά για ψώνια, μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις από τον πρώτο πάγκο που θα δεις μπροστά σου. Κάνε πρώτα μια γύρα πάνω κάτω όλη την αγορά, δες και σύγκρινε τιμές και κόψε κίνηση τι παίζει στους πάγκους. Θα δεις πάγκους που έχουν πάρα πολύ κόσμο. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Είτε ο παραγωγός έχει ρίξει την τιμή στα τάρταρα, το οποίο προφανώς κάτι σημαίνει, είτε έχει σταθερή πελατεία η οποία τον προτιμά για κάποιο λόγο, όποτε δεν έχεις κανένα λόγο να μην εμπιστευτείς το κοινό, εφόσον δεις με τα μάτια σου ότι το εμπόρευμά του αξίζει.Πάρε μαζί σου πάνινες τσάντες πολλών χρήσεων, φροντίζοντας και το οικολογικό σου αποτύπωμα. Η λαϊκή είναι το μέρος που ακόμα η πλαστική τσάντα έχει την τιμητική της.Στην λαϊκή είναι το μέρος που θα αγοράσεις μόνο τα εποχιακά. Στο σούπερ μάρκετ μπορεί να βρεις ακόμα και φράουλες μέσα στο χειμώνα, εκείνες τις τεράστιες που λες αυτές δεν τις τρώω για κανέναν λόγο. Στην λαϊκή θα αγοράσεις μόνο τα προϊόντα που έχει η κάθε εποχή. Ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσεις και τον λογαριασμό αλλά και να φας το φρούτο και το λαχανικό όταν η φύση έχει φροντίσει να το έχουμε στο πιάτο μας. Εκτός από τη γειτόνισσα, την μαμά στην παιδική χαρά και τους γνωστούς που θα σου πουν στόμα με στόμα από ποιον παραγωγό είναι ικανοποιημένες στην λαϊκή της γειτονιάς, δες και μέσα στην λαϊκή και ρώτα κάποια κυρία που φαίνεται να ξέρει και θα σου πει ό,τι πληροφορία θες. Οι άνθρωποι πάντα θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι στους άλλους ανθρώπους και δίνουμε πληροφορίες όταν ξέρουμε κάτι.Μην σνομπάρεις τα χτυπημένα λαχανικά. Αυτά τα προϊόντα σύμφωνα με τους παραγωγούς, είναι αυτά που πρέπει να διαλέγουμε και όχι εκείνα τα πανέμορφα και αψεγάδιαστα. Να τα φάμε θέλουμε όχι να τα βγάλουμε στα καλλιστεία. Υπάρχει δε και η φήμη ότι αυτά που έχουν μικρά σημαδάκια, είναι απαλλαγμένα από τα πολλά φάρμακα.

3 super healthy ιδέες για πρωινά που σε κρατάνε για ώρες

PexelsΑπόλαυσε την έξοδό σου!

Πάρε το καροτσάκι σου για να είσαι πιο άνετη, σταμάτα στους πάγκους, γίνε ένα με τον παλμό της λαϊκής και αν κάνεις κάποιο λάθος δεν πειράζει, την άλλη εβδομάδα θα ξέρεις ποιον να διαλέξεις και τι να αποφύγεις.

Καλά ψώνια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο απόλυτος οδηγός για να κάνεις σωστά την έξοδο στη λαϊκή αγορά. Tips από παραγωγούς και γιαγιάδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tips,