Μετά από τόσα χρόνια, μας το αποκάλυψε! Αυτό έχει μετανιώσει η δημιουργός των Friends

11:47 7/7/2022 - Πηγή: iPop

Η συνδημιουργός των «Friends», Marta Kauffman, επιβεβαίωσε ότι η αγαπημένη κωμική σειρά του NBC έκανε πολλά λάθη στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον τρανσέξουαλ γονέα του Chandler Bing (Matthew Perry).

Η Kauffman, δημιουργός και συγγραφέας σε κάθε ένα από τα 235 επεισόδια του «Friends», δήλωσε στο The Conversation του BBC World Service ότι η σειρά έκανε ένα πολύ μεγάλος λάθος να αναφερθεί στον χαρακτήρα, που απεικονίζεται

από την Kathleen Turner, ως πατέρας του Chandler και είναι κάτι για το οποίο μετανιώνει.

«Την αναφέραμε συνεχώς ως πατέρα του Chandler, παρόλο που ο πατέρας του Chandler ήταν trans», δήλωσε η Kauffman. «Οι αντωνυμίες δεν ήταν κάτι που μπορούσα να αντιληφθώ και να χρησιμοποιήσω σωστά. Επομένως, δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν τον χαρακτήρα ως “αυτή” και αυτό ήταν μεγάλο λάθος».

Τέλος τα «Φιλαράκια» από το Netflix – Πού μπορείς να δεις τη σειρά;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Φιλαράκια trans χαρακτήρας: Γιατί έχει μετανιώσει η δημιουργός τους;

Η Turner εμφανίστηκε ως Helena Handbasket σε τρία επεισόδια του 2001 της 7ης σεζόν των «Friends», με το ντεμπούτο της σε ένα επεισόδιο με τίτλο «The One With Chandler’s Dad».

Ο χαρακτήρας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ πλήρως στο σόου ως trans και συχνά αναφερόταν ως γκέι ή drag queen στις παραστάσεις της στο Las Vegas.

Σε μια συνέντευξη στους The Gay Times το 2018, η Turner αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι πίστευαν πως ο χαρακτήρας της «απλώς ντύθηκε». Η 68χρονη ηθοποιός είπε στο ρεπορτάζ ότι όταν την προσέγγισαν αρχικά για να παίξει τον ρόλο, της είπαν ότι είναι «η πρώτη γυναίκα που υποδύεται έναν άνδρα που υποδύεται μια γυναίκα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Δεκαεφτά χρόνια μετά και Τα Φιλαράκια δεν σταματούν να “περνούν” μηνύματα

«Είπα ναι, γιατί δεν υπήρχαν πολλά άτομα drag/trans στην τηλεόραση εκείνη την εποχή», είπε η Turner στους Times , προσθέτοντας σε μια εμφάνισή της το 2019 ότι δεν θα έπαιζε ξανά τον ρόλο γιατί υπήρχαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερα από εκείνη».

Η Kauffman, η οποία συνδημιούργησε το Friends μαζί με τον David Crane, τόνισε στη συνέντευξή της στο BBC ότι τώρα προσεγγίζει το επαγγελματικό της περιβάλλον διαφορετικά από όταν ήταν υπεύθυνη για το Friends, το οποίο ολοκλήρωσε τη 10η σεζόν του το 2004.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα εκεί που βρισκόμαστε να είναι ένα ασφαλές μέρος, ένα ανεκτικό μέρος, όπου ακούγονται όλες οι φωνές», τόνισε η Kauffman. «Απέλυσα έναν τύπο επιτόπου επειδή έκανε ένα αστείο για μια trans υπάλληλο. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβαίνει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που η Kauffman εκφράζει δημόσια τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά προσεγγίζουν τη διαφορετικότητα. Στις 29 Ιουνίου, είπε στους Los Angeles Times ότι έχει υποσχεθεί 4 εκατομμύρια δολάρια στο τμήμα Αφρικανικών και Αφροαμερικανικών Σπουδών του πανεπιστημίου Brandeis, ως απάντηση στην κριτική για την έλλειψη διαφορετικότητας της σειράς στο καστ της.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

«Έμαθα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια», είπε η Kauffman στο ρεπορτάζ. «Η παραδοχή και η αποδοχή της ενοχής δεν είναι εύκολη. Είναι οδυνηρό να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ντρέπομαι που δεν ήξερα καλύτερα πριν από 25 χρόνια».

Η ελπίδα της είναι ότι η δωρεά θα βοηθήσει το τμήμα να προσλάβει περισσότερους ειδικούς μελετητές και δασκάλους και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για ακαδημαϊκές σπουδές και έρευνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετά από τόσα χρόνια, μας το αποκάλυψε! Αυτό έχει μετανιώσει η δημιουργός των Friends εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα