Είσαι παθιασμένος chocoholic; Συνδύασε την κλασική τάρτα σοκολάτας με μους μάνγκο και απόλαυσε κάθε μπουκιά!

16:09 7/7/2022 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας σήμερα και πίστεψέ με, υπάρχουν άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που δεν είναι και πολύ fan. Κι όμως, υπάρχουν! Και στο λέω γιατί εγώ είμαι μία από αυτούς! Δεν την απεχθάνομαι, μην παρεξηγηθώ κιόλας, απλά εάν με βάλεις να διαλέξω ανάμεσα σε ένα γλυκό με σοκολάτα κι ένα άλλο με φρούτα, ε τότε τα φρούτα κερδίζουν! Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτά συνδυάζονται; Τόλμησε

να φτιάξεις αυτή την τάρτα με σοκολάτα και μους μάνγκο και θα με θυμηθείς!

Τάρτα με σοκολάτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την τάρτα σοκολάτας:

60 γραμμάρια βούτυρο 40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη85 γραμμάρια αλεύρι 15 γραμμάρια κακάο σε σκόνη60 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη2 γραμμάρια αλάτι1 αυγά

Για τη μους μάνγκο:

50 ml γάλα50 γραμμάρια πουρέ μάνγκο15 γραμμάρια ζάχαρη20 γραμμάρια κρόκος αυγού8 γραμμάρια κορν φλάουρ6 γραμμάρια βούτυρο150 γραμμάρια σαντιγί

Για την ganache μάνγκο:

50 γραμμάρια κρέμα 100 γραμμάρια υγρή γλυκόζη15 γραμμάρια Βούτυρο250 γραμμάρια λευκή σοκολάταΤα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Για την τάρτα σοκολάτας:

Χτύπα το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη, ώστε να σχηματίσουν μία ελαφριά και αφράτη κρέμα.Πρόσθεσε το αυγό και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη σκόνη κακάο και το αλάτι.Πρόσθεσε την σκόνη αμυγδάλου και ζύμωσε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.Βάλε το μείγμα στο ψυγείο. Άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ την στην φόρμα για ην τάρτα. Ψήσε στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά.

Για τη μους μάνγκο:

Βράσε το γάλα και τον πουρέ μάνγκο.Ανακάτεψε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.Σε αργή φωτιά πρόσθεσε το παραπάνω μείγμα στο γάλα και τον πουρέ μάνγκο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει.Πρόσθεσε το βούτυρο και άφησε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίξε τη σαντιγί.

Για την ganache μάνγκο:

Βράσε την κρέμα με την υγρή γλυκόζη και τον πουρέ μάνγκο. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά.Έπειτα, γέμισε την τάρτα σοκολάτας με την μους μάνγκο. Τοποθέτησε την ganache στο κέντρο και τα κομμάτια από το μάνγκο γύρω της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι παθιασμένος chocoholic; Συνδύασε την κλασική τάρτα σοκολάτας με μους μάνγκο και απόλαυσε κάθε μπουκιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είσαι, Συνδύασε,eisai, syndyase