Ο άνθρωπος πίσω από τον Banksy – Επιστήμονες ανακαλύπτουν το πραγματικό του όνομα

11:49 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Banksy, φαίνεται πως ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του «γεωγραφικού προφίλ».

Ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό του Banksy, του καλλιτέχνη ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές για βανδαλισμό κτιρίων, φαίνεται πως βρισκόμαστε σήμερα.

Η πραγματική ταυτότητα του Βρετανού καλλιτέχνης εις βάρος του οποίου εκκρεμούν δεκάδες εντάλματα συλλήψεως, για τα έργα graffitti που επί

δέκα σχεδόν χρόνια, προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις του συντηρητικού κόσμου, παρέμενε επί σειρά ετών κρυφή.

Ωστόσο, ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο, αυτή του «γεωγραφικού προφίλ» η οποία χρησιμοποιείται στην εγκληματολογία στηριζόμενη αρχή ότι ο εγκληματίας συνήθως διαπράττει την πράξη του σχετικά κοντά με το μέρος που ζει και κινείται, πιστεύουν πως το προφίλ της πέτρας του σκανδάλου Banksy, ταιριάζει με αυτό του Robin Gunningham.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών του Πανεπιστημίου Queen Mary, o Banksy, είναι ο βρετανικής καταγωγής Robin Gunningham, γεννημένος τον Ιούλιο του 1973 στο Μπρίστολ της Αγγλίας, από μια μεσοαστική οικογένεια.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Mary, σημειώνουν ότι αποτελεί έκπληξη πως ο Βρετανός καλλιτέχνης κατάφερε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από το ψευδώνυμο Banksy. Οι όπως κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της μελέτης τους όλες τις περιοχές, που ο καλλιτέχνης έχει κοσμήσει με έργα του κτίρια κι αφού απέκλεισαν αυτές από τις οποίες δε θα μπορούσε να κατάγεται, έστρεψαν το βλέμμα τους στις πιο πιθανές επιλογές πόλεων.

Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Banky, είναι πιο πιθανό να κατάγεται από τα μέρη εκείνα που παρουσιάζονται πιο συχνά, δηλαδή στο Λονδίνο και στο Μπρίστολ. Έτσι, κατάφεραν να διαλευκάνουν όχι μόνο το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του, αλλά και να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της καθημερινότητάς του, όπως π.χ. την παμπ στην οποία συχνάζει, τα γήπεδα στα οποία πηγαίνει, αλλά και τρεις διαφορετικές πιθανές διευθύνσεις κατοικίας στο Λονδίνο κι ακόμα μια στο Μπρίστολ!

photo:The Guardian, bbc, Telegraph

The post Ο άνθρωπος πίσω από τον Banksy – Επιστήμονες ανακαλύπτουν το πραγματικό του όνομα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα