Νέες επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία – «Λουκέτο» στην εφημερίδα Zaman

11:14 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Σάλος αντιδράσεων και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στην Τουρκία, έπειτα από ένα ακόμα φαινόμενο επίθεσης εναντίον της ελευθεροτυπίας στη χώρα. Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε μα μπει «λουκέτο» στην τουρκική εφημερίδα Zaman, χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάποιος σοβαρός λόγος…

Χωρίς να υπάρχει σαφής αιτιολογία, δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη δέχτηκε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών της Τουρκίας, προκειμένου να

διοριστούν κρατικοί επίτροποι στη διοίκηση του Feza Media Group, στο οποίο ανήκει η τουρκική εφημερίδα Zaman, όπως και πλήθος άλλων Μέσων Ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως αυτό το νέο «λουκέτο» στην εφημερίδα Zaman, μπαίνει σε ένα από τα έντυπα που ασκεί δριμεία κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως και στο και το κυβερνών συντηρητικό τουρκικό κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, λίγο μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας Zaman, με ευρεία χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο.

Turkish police use water cannons to disassemble the crowd protesting outside #Zaman https://t.co/vW56n8JvCi pic.twitter.com/VCbHy3xtd2

— RT (@RT_com) March 4, 2016

Πολλοί από τους διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πλήθος εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, κρατούσαν πλακάτ, στα οποία έγραφαν «Ο Ελεύθερος Τύπος Δεν Αποσιωπάται».

Η απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, φαίνεται πως έρχεται από τις τουρκικές κυβερνητικές θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο όμιλος Feza Media Group, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Zaman, συνδέεται με έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς αντιπάλους του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον Φετχουλάχ Γκιουλέν. Η Κυβέρνηση της Άγκυρας κατηγορεί τον Γκιουλέν, πως κάνει προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «παράλληλο κράτος» και να ανατρέψει την παρούσα Κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εξουσία.

The post Νέες επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία – «Λουκέτο» στην εφημερίδα Zaman appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα