Ο αληθινός λόγος που το Friends with Benefits δεν λειτουργεί

16:33 17/10/2014 - Πηγή: iPop

Και όχι, πριν βιαστείς να απαντήσεις, δεν είναι επειδή ένας από τους δύο αρχίζει να έχει συναισθήματα για τον άλλον!

Οι Friends with benefits –ή ελληνικά φίλοι με προτερήματα- μπορεί να είναι μια μεγάλη συμφωνία για καυτό σεξ και χαμηλών τόνων διασκέδαση, χωρίς την ταλαιπωρία της σοβαρής σχέσης, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ του είμαστε σε σχέση και του δεν έχουμε σχέση. Όχι λόγω συναισθημάτων, αλλά κυρίως λόγω αντιδράσεων! Έτσι,

πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emerging Adulthood εξέτασε τους τρόπους που οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους όταν έχουν φορέσει την ταμπέλα Friends with Benefits και τι θα μπορούσε να δημιουργήσει τυχόν προβλήματα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, το 50-60% των νεαρών ενηλίκων έχουν μπλεχτεί καθ αυτό τον τρόπο με κάποιον φίλο τους και το 40,6% από αυτούς δημιούργησαν ειδικούς «κανόνες επικοινωνίας» για να βεβαιωθούν ότι η σχέση τους παραμένει εντός ορίων της. Ακούγεται αρκετά υπεύθυνο, σωστά; Ας είμαστε μεταξύ μας ειλικρινείς! Η επικοινωνία είναι δύσκολη σε οποιαδήποτε σχέση, οπότε όπως καταλαβαίνεις η επικοινωνία σε μία τέτοιου είδους σχέση μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη!

Οι συμμετέχοντες στην παρούσα μελέτη είχαν προσληφθεί από ένα μεγάλο, δημόσιο πανεπιστήμιο στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ και ρωτήθηκαν αν ήταν σε μια σχέση Friends with Benefits σήμερα ή εάν είχαν μία τέτοια σχέση αφού μπήκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια συνέντευξη η οποία ηχογραφούταν για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους. Σε κάθε περίπτωση, ο ακριβής ορισμός της σχέσης Friends with Benefits έμεινε ανοιχτή και αόριστη για να αγκαλιάσει ανταγωνιστικές αντιλήψεις για το τι σημαίνει πραγματικά! Για κάποιους, ήταν ένας στενός φίλος με τον οποίον κοιμήθηκαν ενώ για άλλους ήταν κάποιος που προσπάθησε μέχρι σήμερα σοβαρά, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε αυτό το κλικ ποτέ!

Στο τελικό δείγμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν 9 άνδρες και 16 γυναίκες με μέση ηλικία τα 20,6 χρόνια. Έπειτα από τη συζήτηση μαζί τους προέκυψαν 3 θέματα:

Πρώτον, οι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν αποφασίσει να εισέλθουν σε μια σχέση FWB προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μίας παραδοσιακά ρομαντικής σχέσης.

Το δεύτερο θέμα που ανακάλυψαν ήταν ότι και τα δύο μέλη της σχέσης φοβόντουσαν να μην τους χαρακτηρίσουν γκρινιάρηδες ή τρελούς αν ξεκινούσαν μία συζήτηση για το τι είδους σχέσης είχαν και που τους οδηγούσε! Οι συμμετέχοντες είπαν ότι αισθάνθηκαν πολύ ευάλωτοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία κουβέντα σχετικά με τη σχέση.

Το τρίτο θέμα ήταν η δυσκολία να εκφράσουν αρνητικά συναισθήματα για το «σύντροφό» ή ότι δυσκολεύονταν να φλερτάρουν ή να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον άλλον! Είπαν ότι αν και βίωσαν τη ζήλια, δεν θα μπορούσαν να την εκφράσω επειδή δεν έχουν το «δικαίωμα», επειδή δεν ήταν σε μια σοβαρή σχέση.

Έτσι, με βάση αυτά τα ευρήματα, φαίνεται ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις FWB είναι ότι καταστέλλεται η επικοινωνία ή αποφεύγεται εντελώς. Αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα τα περιστασιακή ζευγάρια είναι καταδικασμένα; Φυσικά και όχι. Φαίνεται ότι αν οι σύντροφοι σε μία τέτοιου είδους σχέση μπορούν να διατηρήσουν ανοικτές και ειλικρινής γραμμές επικοινωνίας ανά πάσα στιγμή και αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβώς τόσο υγιή, όπως ένας παραδοσιακός δεσμός.

The post Ο αληθινός λόγος που το Friends with Benefits δεν λειτουργεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα