Ο Trump θέλει τις ΗΠΑ στην κορυφή των πυρηνικών

08:33 24/2/2017 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επανέλαβε την επιθυμία του να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ καθώς, κατά τη γνώμη του, η χώρα έχει μείνει πίσω σ’ αυτό τον τομέα και πρέπει να φθάσει ξανά στην κορυφή.

Μιλώντας στο Reuters, ο D. Trump εξέφρασε τον θυμό του για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και πρόσθεσε

ότι η επιτάχυνση ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας για τους συμμάχους των ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας είναι μια απ’ τις επιλογές.

Θα ήταν εξαιρετικό, ένα όνειρο να μην διαθέτει καμία χώρα πυρηνικά όπλα, αλλά αν οι χώρες πρόκειται να διαθέτουν πυρηνικά, εμείς θα είμαστε στην κορυφή

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε πως η Κίνα είναι σε θέση να ασκήσει πιέσεις στην Βόρεια Κορέα προκειμένου να σταματήσει ή να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες.

Θυμίζουμε ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν υπογράψει τη Νέα Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων (New START). Η συνθήκη υπογράφηκε το 2010 και απαιτεί έως τις 5 Φεβρουαρίου 2018 από τις δύο χώρες να περιορίσουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε ίδια επίπεδα για 10 χρόνια.

Ο D. Trump χαρακτήρισε τη συνθήκη ως «μονομερή συμφωνία», λέγοντας πως πρόκειται για «ακόμα μια κακή συμφωνία που συνήψε η χώρα, είτε πρόκειται για την New START, είτε για την συμφωνία με το Ιράν… Θα ξεκινήσουμε να συνάπτουμε καλές συμφωνίες», άποψη την οποία είχε εκφράσει και στον κ. Putin κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Trump τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ανάπτυξη ενός πυραύλου κρουζ απ’ τη Ρωσία, παραβιάζοντας τη συνθήκη του 1987 για την απαγόρευση πυραύλων εδάφους – αέρος και βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως όταν συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, θα θέσει το ζήτημα επί τάπητος.

The post Ο Trump θέλει τις ΗΠΑ στην κορυφή των πυρηνικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα