Με χαμηλές προσδοκίες ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το συριακό στη Γενεύη

21:32 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Με χαμηλές προσδοκίες ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το συριακό στη Γενεύη καθώς η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση της χώρας δεν ήρθαν τελικά πρόσωπο με πρόσωπο την πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, προχώρησε σε ξεχωριστές συναντήσεις με τις δύο πλευρές, ενώ στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για την «ιστορική ευθύνη» την οποία έχουν οι δύο αντιπροσωπείες προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

Έχετε την ευκαιρία και την ιστορική ευθύνη να δώσετε ένα τέλος στις αιματηρές

συγκρούσεις. Σας ζητώ να συνεργαστείτε. Γνωρίζω ότι δεν θα να είναι εύκολο, να δώσετε ένα τέλος σ’ αυτό τον φρικτό πόλεμο και να θέσετε τα θεμέλια για μια χώρα συμφιλιωμένη με τον εαυτό της, κυρίαρχη και ενωμένη. Δεν περιμένω θαύματα, αλλά πρέπει να το κάνουμε

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε έκκληση προς τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν άμεσα τη συνεργασία προκειμένου να εφαρμοστεί το ψήφισμα 2254 του ΟΗΕ σχετικά με τον διεθνή οδικό χάρτη για διευθέτηση της σύγκρουσης.

Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί αν αποτύχουμε ξανά – περισσότεροι θάνατοι, περισσότερος πόνος, θηριωδίες, τρομοκρατία και πρόσφυγες. Γι’ αυτό σας καλώ όλους: Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εφαρμογή του ψηφίσματος 2254. Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται να ξεκινήσουμε τώρα και στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε πολύ δουλειά, καθώς θα ελπίζουμε για την τήρηση της εκεχειρίας

Photo: AFP

The post Με χαμηλές προσδοκίες ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το συριακό στη Γενεύη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα