Ο Tim Peake περπατάει στο διάστημα για πρώτη φορά (video)

18:24 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο Βρετανός Τim Peake πραγματοποίησε την πρώτη του βόλτα στο διάστημα, συμμετέχοντας στην επανδρωμένη αποστολή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake, συμμετέχοντας στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, βγήκε από το διεθνή διαστημικό σταθμό ISS μαζί με τον Tim Kopra της NASA, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους διαστημική

βόλτα…

#Spacewalk: @astro_timpeake becomes first ever astronaut representing UK to walk in space https://t.co/XuUOjLrVQ7https://t.co/bl0pDH4454

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 15, 2016

Ο πρώην επισμηναγός ενόπλων δυνάμεων Tim Peake, συμμετέχει στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, δίπλα στο Ρώσο βετεράνο αστροναύτη Yury Malenchenko και τον Tim Kopra της NASA.

Η βόλτα αυτή βέβαια πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τεχνικών ελέγχων του διαστημικού σταθμού, καθώς οι δύο αστροναύτες χρειάστηκε να αντικαταστήσουν ένα ελαττωματικό εξάρτημα, που ρυθμίζει την ενέργεια των ηλιακών συλλεκτών του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα αντικαταστάθηκαν πολλά μέτρα καλωδίων για τη σύνδεση νέων νέους λιμένων.

Υπενθυμίζουμε πως το ταξίδι του Tim Peake ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015, με τον ίδιο να σχολιάζει σχετικά με την εμπειρία του αυτή πως : «ήταν μια όμορφη εκτόξευση».

Ο επιστημονικός σκοπός της εν λόγω αποστολής στο διάστημα, στην οποία συμμετέχει ο Peake, είναι η διεξαγωγή πειραμάτων και οι δοκιμές διαφόρων τεχνολογικών μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά, σε άλλες επανδρωμένες αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα.

3 hours into today’s #spacewalk, the failed power unit is successfully replaced and stowed. Now, cable routing. https://t.co/5afkTAmdcs

— Intl. Space Station (@Space_Station) January 15, 2016

Αξίζει να αναφερθεί πως η NASA, έπειτα από την ομαλή πορεία της εν συγκεκριμένης αποστολής, δηλώνει πως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή επανδρωμένης αποστολής και στον Άρη μέχρι το 2030, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου της NASA: «Η NASA βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκρίνει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στην οποία θα συμμετέχουν Αμερικανοί αστροναύτες.»

photos:NASA

The post Ο Tim Peake περπατάει στο διάστημα για πρώτη φορά (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα