ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογική δικαιοσύνη η επιβολή προστίμου 3,3 εκατ. ευρώ στον Παπασταύρου

17:05 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Φορολογική δικαιοσύνη και μη υποταγή στην άσκηση πολιτικών πιέσεων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, σύμφωνα με το οποίο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα, Σταύρος Παπασταύρου, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ.ευρώ για εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εμπλοκής του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,

Σταύρου Παπασταύρου, ο ίδιος δηλώνει εκ νέου πως τα χρήματα του λογαριασμού της τράπεζας HSBC με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν με τη λίστα Λαγκάρντ, ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με την υπόθεση πως με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φορολογικών ερευνών ο κ. Παπασταύρου, φαίνεται να είναι ο πραγματικός και μόνος δικαιούχος του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόκρυψη φορολογικών στοιχείων για τη χρονική περίοδο 2000 -2012.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ έδωσε στον κ. Παπασταύρου ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική απόφαση των φορολογικών ελληνικών αρχών αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Σε σχετική με την εξέλιξη της υπόθεσης, ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει φορολογική δικαιοσύνη την απόφαση του ΚΕΦΟΜΕΠ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:

o καταλογισμός προστίμων ύψους 3,3 εκ. ευρώ στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στέλεχος της ΝΔ, Σταύρο Παπασταύρου από το ΚΕΦΟΜΕΠ, αποδεικνύει πως οι ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας έχουν ως μοναδικό κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και όχι την υποταγή σε πολιτικές πιέσεις. Άλλωστε, ο έλεγχος γίνεται με την επίβλεψη της ελληνικής δικαιοσύνης μέσω των Οικονομικών Εισαγγελέων

The post ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογική δικαιοσύνη η επιβολή προστίμου 3,3 εκατ. ευρώ στον Παπασταύρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα