Πολυνομοσχέδιο: Ποιες Κυριακές και σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα;

10:13 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που επικυρώνει τη συμφωνία με τους θεσμούς, σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές, εκτός από μία Κυριακή του Αυγούστου, το διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή κατά την διάρκεια της παραπάνω περιόδου, ισχύει για τις περιοχές:

Δήμος Αθηναίων, μέρος του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης,
μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, μέρος του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) και μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα θα ισχύει η δυνατότητα ρύθμισης που ισχύει τώρα, μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο καταργούνται οι περιορισμοί οι οποίοι προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 οι οποίοι αφορούν το μέγεθος και το είδος καταστημάτων που επιτρέπεται να λειτουργούν.

Άλλες αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

Για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών σημειώνονται μετατροπές επιχειρήσεων, ειδικά για την περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ποσού που δηλώνει ο οφειλέτης και του ποσού που βεβαιώνει ο πιστωτής.

Ο στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των πρωτοδικείων όταν κρίνουν συμφωνίες επικύρωσης συμφωνιών όπου υπήρξε αμφισβήτηση απαίτησης από τον πιστωτή.

Εξετάζεται επίσης ο σκοπός των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, με σκοπό να εμπεριέχει εκτός από όσα προβλέπει ήδη η νομοθεσία, και τη δυνατότητα διαχείρισης ακινήτων αλλά με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όσον αφορά τη διενέργεια ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών, θα επιτρέπεται οι διαγωνισμοί για δημόσια έργα να μην είναι ηλεκτρονικοί, με σκοπό να ετοιμαστούν εντελώς οι απαραίτητες δομές για την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος.

The post Πολυνομοσχέδιο: Ποιες Κυριακές και σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα