Ντύσου ανάλογα με το επάγγελμά σου!

17:32 8/9/2014 - Πηγή: iPop

Είναι η πρώτη σου δουλειά ή ετοιμάζεσαι για αλλαγή καριέρας; Μην αγχώνεσαι ότι ξαφνικά θα πρέπει να κάνεις δεύτερο δέρμα το πουκάμισο και το παντελόνι, εξαρτάται από τη δουλειά σου. Ακολουθούν βασικές συμβουλές για κάθε κλάδο, μαζί με φωτογραφικό υλικό, ώστε να ξέρεις ποιο είναι το ενδεδειγμένο ντύσιμο για το γραφείο. Ντύσου ανάλογα με το επάγγελμά σου!

Υπηρεσίες

(δημόσιες σχέσεις, μεσίτες, μάρκετινγκ)

Η εμφάνιση

παίζει ρόλο -ψέματα δεν θα πούμε. Καλό είναι να φοράς πουκάμισο και το ντύσιμό σου να είναι προσεγμένο. Οι γυναίκες ψηλά τακούνια, οι άντρες όχι αθλητικά παπούτσια ή σαγιονάρες. Μια λεπτομέρεια πιο έντονη (νύχια, περιποιημένα μαλλιά, ζώνη κλπ) δεν κάνει κακή εντύπωση.

Δουλειά γραφείου

(τραπεζικός, στέλεχος επιχείρησης, λογιστής, φιλόλογος, δικηγόρος)

Σοβαρή και συντηρητική αμφίεση, με πουκάμισο και παντελόνι/φούστα. Όχι φανταιζί αξεσουάρ, ούτε μαλλί υπερπαραγωγή ή νύχια animal print. Οι pencil φούστες φτιάχτηκαν για σένα, καθώς και τα σακάκια. Η χρωματική παλέτα καλό θα ήταν να περιοριστεί στα γκρι, άσπρα, μαύρα, μπεζ, καφέ, με διακριτικές πινελιές χρώματος.

Δημιουργικά επαγγέλματα

(γραφίστας, φωτογράφος, δημοσιογράφος, σχεδιαστής, καλλιτέχνης, προγραμματιστής κλπ)

Το ντύσιμό σου πρέπει να είναι στο μεταίχμιο επαγγελματισμού και δημιουργικότητας. Μπορείς να βάλεις χρώμα ή κάποιο πιο εκκεντρικό αξεσουάρ, αρκεί η συμπεριφορά σου να εμπνέει υπευθυνότητα. Με λίγα λόγια, αν είσαι ο καλύτερος προγραμματιστής και με βερμούδα να σκάσεις δεν παίζει κανένα ρόλο. Σε αυτά τα επαγγέλματα, το attitude που έχεις, ελληνιστί ο αέρας είναι το Νο1 και αν υποστηρίζεις το ντύσιμό σου, λίγοι θα ενδιαφερθούν αν το dress code είναι σωστό.

Υπάλληλοι σε (πολυ)καταστήματα / σερβιτόροι

(υπάλληλοι σε καταστήματα ρούχων, καλλυντικών κλπ)

Οι υπάλληλοι σε (πολυ) καταστήματα, οι σερβιτόροι, οι υπάλληλοι ξενοδοχείου συνήθως έχουν στολή ή υπόκεινται σε συγκεκριμένο κανονισμό (π.χ. άσπρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι). Αν είσαι σε καφετέρια που λειτουργεί με πιο χαλαρούς κανόνες, μπορείς να βάλεις ό,τι επιθυμείς αρκεί να μοιάζεις καθαρός και περιποιημένος στο βαθμό που απαιτεί η δουλειά σου. Καλό είναι να μην έχεις αξεσουάρ ή styling που τραβά την προσοχή πάνω σου.

Χειρωνακτική εργασία ή που απαιτεί μετακινήσεις

(υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μεταφορέας, ταξιτζής)

Δεν περίμενες να το ακούσεις από εμάς -η εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο. Άνεση και τεχνική είναι τα μόνα που μετράνε.

Photos: leeoliveira.com, streetgeist.com, whowhatwear.com. teampeterstigter.com, vanessajackman.blogspot.com, thesartorialist.com, athens-streetstyle.com, fashioncopious.typepad.com

The post Ντύσου ανάλογα με το επάγγελμά σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα