Ντόναλντ Τραμπ: «Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά- Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα» (Photos-Videos)

10:09 9/11/2016 - Πηγή: iPop

Κι επίσημα νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού ξεπέρασε τους 270 εκλέκτορες. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αγαπάει πολύ αυτή τη χώρα και δεσμεύτηκε ότι, θα σηκώσει τα μανίκια και θα ξεκινήσει τη δουλειά.

JUST IN: Republican bet Donald Trump wins #USElections2016. Poll results here: https://t.co/lAaKLmSy6e

| via @AP pic.twitter.com/66UxzvGwYW

— ABS-CBN News Channel (@ANCALERTS) November 9, 2016

Πόσοι είναι οι εκλέκτορες του Ντόναλντ Τραμπ;

Στους 279 οι εκλέκτορες του Τραμπ. Ο νέος Πρόεδρος πήρε την Αλάσκα και το Γουισκόνσιν. Αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από το Μίσιγκαν, για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η Χίλαρι Κλίντον επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ και παραδέχθηκε την ήττα της.

Συνεπώς, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κι επίσημα ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Donald Trump will be the 45th President of the United States. https://t.co/sh6JFGu60Y #ElectionNight pic.twitter.com/tfyj9F7hGl

USA TODAY (@USATODAY) November 9, 2016

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αντιπροεδρία, Μάικ Πενς, δήλωσε ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών:

Είμαι βαθιά ευγνώμων στον αμερικάνικο λαό

Παράλληλα, τόνισε:

Η ηγεσία του Τραμπ θα κάνει ξανά την Αμερική μεγάλη

Και παρουσίασε τον νέο πρόεδρο στον λαό της Αμερικής λέγοντας:

Σας συστήνω τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ

HAPPENING NOW: Michael Pence delivers a speech after Trump wins the #USElections2016. pic.twitter.com/vLVOkYm9eP

— ABS-CBN News (@ABSCBNNews) November 9, 2016

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Προέδρου της Αμερικής:

Φανερά ευδιάθετος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μίλησε στο λαό της χώρας του ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Donald Trump on GOP chairman: «Reince (Priebus) is really a star» https://t.co/uP7vBuE128 #ElectionNight https://t.co/J7CN3W0ncu

CNN (@CNN) November 9, 2016

Ο Ντ. Τραμπ έκανε ειδική αναφορά στην Χίλαρι Κλίντον αποκαλύπτοντας πως του τηλεφώνησε για να τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Τι είπε για την Χίλαρι Κλίντον;

Της έδωσα κι εγώ τα συγχαρητήριά μου για την εκστρατεία της. Την ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες της στην χώρα όλα αυτά τα χρόνια

«Η εκστρατεία μας ήταν ένα κίνημα που περιλαμβάνει όλες τις θρησκευτικές ομάδες και τις πεποιθήσεις» δήλωσε ο νέος Πρόεδρος και εστίασε στον στόχο του που, όπως είπε, δεν είναι άλλος από το ξαναχτιστεί και να ανανεωθεί το αμερικανικό όνειρο.

«Η εκστρατεία μας ήταν ένα κίνημα που περιλαμβάνει όλες τις θρησκευτικές ομάδες και τις πεποιθήσεις» είπε και κάλεσε τον λαό να ενωθεί και να προχωρήσει μαζί του ενώ εξήγησε πως θα προσεγγίσει όλους όσους τον στήριξαν λέγοντας:

Κάνω έκκληση σ΄όλους τους πολίτες ότι θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Αμερικανών

Για την οικογένεια του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου. Έμαθα πολλά απ’ αυτούς, είναι καταπληκτικοί γονείς. Θέλω να ευχαριστήσω τις αδερφές και τον αδερφό μου. Ευχαριστώ την Μελάνια, την Ιβάνκα, τον Ντέρεκ, τον Νταν. Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και την φοβερή ομάδα που με πλαισιώνει» είπε.

Trump thanks his family: "I love you… this political stuff is nasty and it's tough." https://t.co/ypQHgfXVGJ https://t.co/KvhJNxAwoI

CNN (@CNN) November 9, 2016

Παράλληλα, ο νέος πλανητάρχης δεσμεύτηκε, πως θα είναι δίκαιος με όλους τους λαούς και τα έθνη και ξεκαθάρισε:

Κανένα όνειρο δεν είναι πολύ μεγάλο, καμία πρόκληση δεν είναι μεγάλο. Κανένας άνδρας ή γυναίκα δεν θα αφεθεί στην τύχη του. Έχουμε ένα πολύ καλό οικονομικό σχέδιο, θα διπλασιάσουμε την οικονομία μας. Θα φροντίσουμε επιτέλους όλους τους τεράστιους βετεράνους μας. Ήταν τιμή μου να περάσω χρόνο μ’ αυτούς τους ανθρώπους

«Έχουμε πάνω από 200 στρατηγούς που συστρατεύθηκαν μαζί μας» επισήμανε.

«Δεν πρόκειται να σας απογοητεύσω, θα κάνουμε καταπληκτική δουλειά μαζί» δεσμεύτηκε ο Ντ. Τραμπ και συμπλήρωσε «σε κάποια χρόνια θα είστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά που κάναμε».

Ενώ πρόσθεσε:

Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε άμεσα τη δουλειά για τον αμερικάνικο λαό

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε:

Αγαπάω πολύ αυτή την χώρα, σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ πολύ Μ. Πενς

Διαβάστε επίσης τα πρώτα σχόλια για την νίκη του Ντ. Τραμπ:

Οι πρώτες αντιδράσεις για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

The post Ντόναλντ Τραμπ: «Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά- Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα» (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα