Οι πρώτες αντιδράσεις για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

09:44 9/11/2016 - Πηγή: iPop

Την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζουν οι πολιτικοί και όχι μόνο όλου του κόσμου. Τα σχόλια είναι θετικά από τους υποστηρικτές του, ενώ σαφώς αρνητικά απ΄όσους επιθυμούσαν στη θέση του προέδρου της Αμερικής να βρεθεί η Χίλαρι Κλίντον.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ:Ευρωπαϊκή Ένωση:

Στη διαβεβαίωση πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες» προέβη μετά τη νίκη του Τραμπ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι τονίζοντας:

«Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και

τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από κάθε πολιτική αλλαγή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, ξαναβρίσκοντας την δύναμη της Ευρώπης».

Ρωσία:

Συγχαρητήρια Πούτιν στον Τραμπ:

Μέσω ενός τηλεγραφήματος έσπευσε ο Βλ. Πούτιν να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Το Κρεμλίνο τονίζει:

«Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα για κοινή προσπάθεια αποκατάστασης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων από την κρίση την οποία περνούν, καθώς και για αντιμετώπιση σημαντικών διεθνών ζητημάτων, αναζητώντας απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει η ανάγκη για παγκόσμια ασφάλεια».
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους επίσης χαρακτήρισε εποικοδομητικό τον διάλογο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και δήλωσε πως «εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών».

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ ο οποίος είναι ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου δήλωσε:

Η προεδρική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις

Παράλληλα, ο ο Ντμίτριεφ σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις που, όπως τόνισε «θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις». Ενώ εξήγησε ότι πιστεύει πως «οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit».

Φρανσουά Ολάντ:

Απροετοίμαστος για νίκη του Ντ. Τραμπ ήταν ο Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ετοιμάσει συγχαρητήριο μήνυμα μόνο για την Χίλαρι Κλίντον.

Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας:

Ο Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε πως τίθενται «πολλά ερωτήματα» με την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και εξέφρασε την ανησυχία του κυρίως για το μέλλον της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα ή της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 δήλωσε:

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι θέλει να κάνει αυτός ο νέος πρόεδρος. Αυτά που έχει πει μέχρι τώρα προκαλούν πολλές ανησυχίες» και διαβεβαίωσε, πως η Γαλλία, «σύμμαχος των ΗΠΑ» τονίζοντας πως «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον αμερικανό εταίρο της. Η Γαλλία θα πρέπει να διασαφηνίσει επίσης με τις ΗΠΑ το ζήτημα της σύγκρουσης στη Συρία».

Μάρτιν Σουλτς:

Την «έκπληξη και την απογοήτευσή του» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μετά το Brexit ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Η έκπληξή μου για το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε σε μια νίκη της Κλίντον, για να αποφευχθεί μια πλειοψηφία στον Τραμπ ο οποίος κατά την εκστρατεία κινητοποίησε με τρόπο αρνητικό και επιθετικό τα συναισθήματα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε συμβουλευτικό θεσμό, πράγμα επικίνδυνο για ένα πρόεδρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, είναι δυνατή η μελλοντική συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ εφόσον υπάρξει σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την νίκη του και πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα θα ενισχύσει τις βασισμένες στην εμπιστοσύνη σχέσεις και τη συνεργασία» της με τις ΗΠΑ».

Bικτόρ Ορμπάν:

Ως καταπληκτικά νέα χαρακτήρισε τη νίκη του Τραμπ ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βικτόρ Ορμπάν.

«Τι καταπληκτικά νέα! Η δημοκρατία είναι ακόμη ζωντανή».

Ντέιβιντ Ντιούκ:

Ο πρώην επικεφαλής της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιούκ είναι ο πρώτος ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίζει την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter.

Στη σχετική του δημοσίευση έγραψε «ο Θεός ευλογεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η ώρα να κάνουμε το σωστό. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Αμερική πίσω!»

GOD BLESS DONALD TRUMP! It’s time to do the right thing, it’s time to TAKE AMERICA BACK!!!#MAGA #AmericaFirst #LockHerUp #GodBlessAmerica pic.twitter.com/1mVrrs0kFF

David Duke (@DrDavidDuke) November 9, 2016

Μαρίν Λεπέν:

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν επίσης μέσω twitter συνεχάρη «τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον ελεύθερο αμερικανικό λαό».

Félicitations au nouveau président des Etats-Unis Donald Trump et au peuple américain, libre ! MLP

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) November 9, 2016

Νάιτζελ Φάρατζ:

Την νίκη του Τραμπ σχολιάζει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ο πρώην αρχηγός του αντιευρωπαϊκού UKIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νάιτζελ Φάρατζ.

Όπως δηλώνει, είναι πρόθυμος να δεχθεί μια θέση εργασίας από τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργαστεί για τον Τραμπ ως ο Ευρωπαϊκός Πρέσβης του.

Στο σχετικό του tweet του σημειώνεται, πως εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μεγαλύτερη απ’ο το Brexit, και παράλληλα, δήλωσε, πως φαίνεται ότι «το 2016 θα είναι η χρονιά που θα έχουν σημειωθεί δύο πολιτικές επαναστάσεις».

Looks like 2016 is going to be the year of two big political revolutions @realDonaldTrump. Would be bigger than Brexit! pic.twitter.com/jqANN6UU49

Nigel Farage (@Nigel_Farage) November 9, 2016

Πάνος Καμμένος:

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Ντ. Τραμπ για την νίκη του μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τραμπ σημαντική η θέση πλέον του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Παπαδόπουλου για την Ελλάδα

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τραμπ σημαντική η θέση πλέον του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Παπαδόπουλου για την Ελλάδα pic.twitter.com/tYDkSqPH7t

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) November 9, 2016

Γιώργος Κουμουτσάκος:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έγραψε στο twitter:

«It’s the end of the world as we know it [Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε] Σκέψη. Περισυλλογή. Δράση. Καλημέρα σε όλες και όλους».

» It’s the end of the world as we know it.»
Σκέψη. Περισυλλογή. Δράση. Καλημέρα σε όλες και όλους.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) November 9, 2016

Σταύρος Θεοδωράκης:

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έγραψε στο twitter:

Μέσα μας έχουμε και τον καλό και τον κακό λύκο. Και νικάει αυτός που ταΐζουμε περισσότερο. Παλιά ινδιάνικη παροιμία

Μέσα μας έχουμε και τον καλό και τον κακό λύκο. Και νικάει αυτός που ταϊζουμε περισσότερο. Παλιά ινδιάνικη παροιμία #USElection2016

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) November 9, 2016

Διαβάστε επίσης:

Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

The post Οι πρώτες αντιδράσεις για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα