Νόμος του κράτους τα νέα προαπαιτούμενα | Αισιοδοξία Dijsselbloem για συμφωνία στο Eurogroup

20:07 9/6/2017 - Πηγή: iPop
| Αισιοδοξία Dijsselbloem

Νόμος του κράτους είναι πλέον τα νέα προαπαιτούμενα, τα οποία είναι και οι τελευταίες εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης. Πλέον, η Κυβέρνηση θα πάει στο Eurogroup έχοντας εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της κι ούσα έτοιμη για συνολική συμφωνία.

Οι τροπολογίες είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής

Επιτροπής Αλιείας στη Μεσόγειο.

Οι τροπολογίες εγκρίθηκαν με 153 «ναι» και θυμίζουμε ότι αφορούν το αφορολόγητο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις συντάξεις, τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τις τρεις τροπολογίες καταψήφισαν 84 βουλευτές (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ είχαν αποχωρήσει νωρίτερα απ’ την Ολομέλεια.

Dijsselbloem: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup

Την αισοδοξία του για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου για το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο J. Dijsselbloem σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Στη συνεδρίαση θα δώσει το παρών και η Christine Lagarde, σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι «δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος».

Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα κεντρικά ζητήματα να είχαν αποσαφηνιστεί περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν

The post Νόμος του κράτους τα νέα προαπαιτούμενα | Αισιοδοξία Dijsselbloem για συμφωνία στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα