Μητσοτάκης: Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν

17:36 9/6/2017 - Πηγή: iPop

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε η Αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για τα νέα προαπαιτούμενα, τα οποία κατατέθηκαν ως τροπολογίες στη Βουλή και ψηφίζονται σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απ’ το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για την αντισυνταγματική, κατά τον ίδιο, διαδικασία εισαγωγής στην Ολομέλεια των προαπαιτούμενων.

Ο αρχηγός της Νέας

Δημοκρατίας κατά την έναρξη της ομιλίας του εξέφρασε τη λύπη του για τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι, σημειώνοντας πως δεν θα πει κάτι παραπάνω, καθώς όλοι «βγάζουν τα συμπεράσματά τους».

Εν συνεχεία, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα ήθελε να επαναλάβει ότι έχουμε επισημάνει εγκαίρως πως η συμπολίτευση περιφρονεί«συστηματικά την Βουλή των Ελλήνων, γι’ αυτό ενημέρωσα πρόσφατα τον κ. Βούτση».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως Υπουργοί που στην Ολομέλεια έλεγαν άλλα, «δεν ντρέπονται σήμερα να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που έχουν την σφραγίδα εκπρόθεσμος».

Τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια σε άσχετη στιγμή έχετε ξαναφέρει πολλές φορές αν και το Σύνταγμα της Βουλής δεν το επιτρέπει

O ίδιος συνέχισε λέγοντας πως δεν έχε ξαναγινει να εισαχθεί τρπολογία δημοσιονομικού χαρακτήρα σε κύρωση διεθνούς συμφωνίας για τα ψάρια. «Θα υπήρχε το στιχείο του γελοίου αν δεν προσβάλατε την θεσμική τράξη και την νοημοσύνη του λαού».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εν συνεχεία αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να κρυφτεί απ’ την κοιννωία, η οποία παρακολουθεί όσα γίνονται, «όσο και αν στην προηγούμενη συνεδρίαση μας είπατε ότι η κοινωνία βλέπει Survivor και όχι την Βουλή».

Μέχρι στιγμής, συμπλήρωσε ο ίδιος, «δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει, τα προαπαιτούμενα έρχονται και ξαναέρχονται, παίρνετε ό,τι σας δινουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν», ενώ εκτίμησε πως η αποτυχία της Κυβέρνησης περιγράφεται απ’ τα λόγια του Πρωθυπουργού:

Κλείσιμο αξιολόγησηςΈνταξη χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσηςΤην ρύθμιση του χρέους

Αυτοί οι τρεις στόχοι, κατά τον κ. Μητσοτάκη, είχαν οριστεί απ’ τον Πρωυπουργό, όμως, χάθηκαν και οι τρεις και «πάει να χαθεί και η κοινωνία, αυτή η τραγική καθυστέρηση βύθισε την οικονομία ξανά στην ύφεση».

Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση, ο στόχος, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, μοιάζει επίσης ν’ απομαρύνεται. «Έπρεπε να είχαμε μπει στο πρόγραμμα απο το 1ο εξάμηνο του 2015 και θα είχε συμβεί αυτό αν δεν είχε μεσολαβήσει η δικια σας Κυβέρνηση τώρα αγωνιζόμαστε να γίνει και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το χρέος, ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της Κυβέρνησης, «η οποία ξεχνάει να μας πει ότι τον Μάιο του 2016 συμφώνησε ότι οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αν αυτό χρειάζεται».

Όσα μέτρα λιτότητας και αν πάρετε, όσα προαπαιτούμενα και να φέρετε, η χώρα δεν σταματάει να πληρώνει τα 2.5 χρόνια σας στην εξουσίααφού έχετε ηττηθεί από τα γεγονότα που εσείς δημιουργήσατε παραδώστε την εξουσία στον λαό. Τώρα υπάρχει χώρος, μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα ληφθεί καμία αποφαση ούτε για το χρέος ούτε για την ποσοτική χαλάρωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες είναι πιο έντονο το αίσθημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Κυβέρνηση Τσίπρα «και ο ίδιος έχει εξαντληθεί, το ίδιο όμως συμβαίνει και για τον λαό ο οποίος έχει εξαντληθεί».

Δώστε λύση για να σταματήσει η διάλυση. Κάντε εκλογές. Η χώρα χρειάζεται μία νέα Κυβέρνηση που μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης σημείωσαν νωρίτερα πως στόχος γι’ αυτήν την επιλογή είναι να «περάσουν» εν κρυπτώ μέτρα εκατομμύριων στις πλάτες των πολιτών. Πάντως, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε η Ν.Δ. και υποστήριξαν τα κόμματα απορρίφθηκε.

Σημειώνεται πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ αποχώρησαν απ’ τη συζήτηση των προαπαιτούμενων.

Διαβάστε ακόμα:

Τσακαλώτος: Δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία οι δανειστές στο έκτακτο Eurogroup

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Μητσοτάκης: Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα