Νέο ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης παραδέχεται ο Μεντβέντεφ

15:56 13/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέο ψυχρό-πολεμικό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης παραδέχεται ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως δήλωσε σε διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο, ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο και αυτό που μένει είναι μια εχθρική και κλειστή πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

Υπογράμμισε

ότι η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να εμπεδωθεί, ωστόσο οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Οι θέσεις μας διαφέρουν αλλά όχι τόσο όσο πριν από 40 χρόνια όταν στην Ευρώπη υπήρχε ένα τείχος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβαρδίζουν άμαχους στη Συρία, λέγοντας ότι δεν είναι αλήθεια.

«Ουδεμία απόδειξη υπάρχει ότι βομβαρδίζουμε άμαχους, παρότι μας κατηγορούν γι αυτό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ απαντώντας στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών αλλά και στον Γάλλο πρωθυπουργό ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

«Η Ρωσία δεν προσπαθεί να επιτύχει κάποιους μυστικούς σκοπούς στη Συρία αλλά να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα και μόνο μια τακτική συνεργασία Μόσχας – Ουάσινγκτον μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία, κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

The post Νέο ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης παραδέχεται ο Μεντβέντεφ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα