Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα- Προβλήματα σε Ήπειρο και Μακεδονία λόγω του χιονιά (Photos-Videos)

08:36 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Μεγάλα είναι τα προβλήματα λόγω του χιόνια σε Ήπειρο και Μακεδονία όπου οι κάτοικοι μετρούν τις αντοχές τους. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης στα Ιωάννινα και στην Άρτα έχουν δημιουργεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όπως και την ύδρευση των χωριών. Την ίδια στιγμή, το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στο Ιόνιο

και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα που πλήττεται από δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση. Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους, ενώ προσκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε σταθμευμένο όχημα στην περιοχή Γαρίτσα. Πολλοί από τους δρόμοι στο νησί της Ιθάκης έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους.

Απαγορευτικό από την αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας:

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους κατά μήκος της Εγνατίας οδού και συγκεκριμένα από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως και τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Η Πολιτική Προστασία στην πρόβλεψη της για σήμερα, Πέμπτη, αναφέρει πως η χιονόπτωση θα είναι σφοδρή και έτσι, όπως τονίζει για λόγους ασφαλείας συνεργεία της τροχαίας τα οποία βρίσκονται επί ποδός, από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σταματούν τα μεγάλα οχήματα στον κόμβο της Σιάτιστας, στις εξόδους των Γρεβενών, αλλά και στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων

Που είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων;

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

«Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (κόμβος Παναγίας – είσοδος Εγνατίας Οδού).στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από το 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.
στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Άρτας, από το 23ο χλμ. (διασταύρωση Πύλης – Μεσοχώρας) έως το 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου).στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από το 1ο χλμ (Έξοδος Πύλης) έως το 55ο χλμ (Μεσοχώρα).στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 11ο χλμ έως το 35ο χλμ.στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Χρυσομηλιάς, από το 11ο χλμ έως το 40ο χλμ.στην Επαρχιακή Οδό Θεόπετρας – Κονίσκου – Μαυρελίου, από το 16ο χλμ έως το 40ο χλμ και
στο λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών τοπικών κοινοτήτων δήμων Καλαμπάκας και Πύλης».

Επί ποδός τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού:

Τα εκχιονιστικά της Εγνατίας έχουν βγει στον δρόμο και κινούνται συνεχώς καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 130 χλμ. από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

H κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:

«Από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Αμυνταίου,από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας – Βλάστης».

Διακοπή κυκλοφορίας από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης:

Στο συγκεκριμένο σημείο η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και έτσι η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

photo:kozanimedia.gr

The post Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα- Προβλήματα σε Ήπειρο και Μακεδονία λόγω του χιονιά (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα