Νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα με υπογραφή Donald Trump

19:26 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα με υπογραφή Donald Trump απαγορεύει την εξασφάλιση βίζας εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από το Ιράν, τη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Σήμερα, Δευτέρα 6/3/17) υπέγραψε το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα -το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου του ίδιου έτους- ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump,

συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα έξι μουσουλμανικές χώρες και ειδικότερα τις Ιράν, Συρία, Υεμένη, Σουδάν, Σομαλία και Λιβύη.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη εκδοχή του διατάγματος, η οποία υπογράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου, είχε στόχο να κλείσει τα σύνορα επί πολλούς μήνες στους πολίτες 7 μουσουλμανικών χωρών και σε όλους τους πρόσφυγες αλλά ομοσπονδιακός δικαστής ανέστειλε την εφαρμογή του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η βασική αλλαγή είναι πως το Ιράκ δεν θα αποτελεί πλέον μέρος των χωρών που πλήττονται από πλήρη απαγόρευση. «Το Ιράκ δεν είναι πλέον στον κατάλογο, λόγω των ενισχυμένων διαδικασιών επαλήθευσης και των μέτρων που έλαβε για τη διαβίβαση πληροφοριών», δήλωσε η σύμβουλος του Donald Trump, , Kellyanne Conway.

«Ωστόσο, οι μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών (οι κάτοχοι πράσινων καρτών), καθώς και οι κάτοχοι βίζας, θα προστατεύονται σαφώς στο νέο διάταγμα», είπε τόνισε η Conway.

The post Νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα με υπογραφή Donald Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα