Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά σε νιώθουν!

18:00 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Μία σπάνια και όμως αληθινή κατάσταση που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι είναι η «συναισθησία». Για εσένα που πρώτη φορά ακούς την λέξη αυτή η συναισθησία ορίζεται ως η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων, όπου τα άτομα έχουν την ικανότητα να βλέπουν ή να μυρίζουν τους ήχου, να ακούνε τις οσμές ή ακόμα και να «νιώθουν ότι νιώθουν οι άλλοι»! Ναι καλά άκουσες, και όμως υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά σε νιώθουν. Κάποιοι τις λένε «επιπλέον αισθήσεις», τις οποίες ίσως έχεις και εσύ και δεν γνώριζες μέχρι στιγμής.

Σήμερα βέβαια θα ασχοληθούμε με το τελευταίο είδος της συναισθησίας, την «Συναισθησία

του καθρέφτη’» γνωστή στο εξωτερικό ως »mirror touch synesthesia (MTS)». Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες έρευνες, όποιος έχει αυτού του είδους την συναισθησία, νιώθει ακριβώς ότι νιώθει το πρόσωπο που παρατηρεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι με MTS βλέποντας κάποιον άλλο να αγγίζεται ενεργοποιούνται οι σωματοαισθητικές περιοχές του εγκεφάλου τους οι οποίες στους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι υπερκινητικές καταλήγοντας να δίνουν στα άτομα το συναίσθημα που νιώθει το άτομο που παρατηρούν.

Αν είσαι και εσύ από τα άτομα που έχουν συναισθησία μην ανησυχείς, δεν πάει κάτι λάθος με σένα απλά είσαι διαφορετικός με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο!’

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ένα από τα παραπάνω είδη συναισθησίας και δεν το γνωρίζουν η έχουν καταλάβει τις ικανότητες που έχουν και δεν γνωρίζουν το γιατί και το πως.. Και όμως άτομα που όλοι γνωρίζουμε όπως ο Pharrell William , ο David Hockney , η Mary J. Blige και η Marilyn Monroe.

Μήπως έχεις και εσύ συναισθησία του καθρέφτη;

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να τσεκάρεις εύκολα και γρήγορα με την βοήθεια του παρακάτω τεστ αν είσαι και εσύ σε αυτήν την συναρπαστική ενδιαφέρουσα κατηγορία! Φυσικά αναφέρομαι σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ήδη.

Για το τεστ αυτό θα χρειαστείς την βοήθεια δύο φίλων σου, ο ένας θα στέκεται πίσω σου και ο άλλος μπροστά σου. Ο φίλος που βρίσκεται μπροστά σου θα πρέπει να ακουμπήσει με το ένα του δάχτυλο ή το ένα του μάγουλο ή και τα δύο. Την ίδια στιγμή ο φίλος σου από πίσω τοποθετεί το δάχτυλο του σ’ ένα από τα μάγουλα σου ή και στα δύο.

Στο τέλος της κάθε δοκιμής, πρέπει ο φίλος σου που στεκόταν πίσω να καταγράψει ό,τι αισθάνθηκες (αριστερό μάγουλο, δεξί μάγουλο, και τα δύο, ή κανένα), μαζί με ό,τι κάθε ένας από τους δύο φίλους σου έκανε. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία όσες φορές θές, έχοντας τους φίλους σου να αλλάζουν τις τοποθετήσεις των δαχτύλων τους σε όλη τη διαδικασία.

Μόλις συλλέξεις τα δεδομένα σου, κάθησε και ανέλυσε τα. Πόσες φορές αισθάνθηκες ότι και τα δύο μάγουλα είχαν αγγιχτεί όταν ο μπροστινός σου φίλος άγγιζε μόνο το δεξί μάγουλο και ο πίσω φίλος άγγιζε το αριστερό σου; Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκες ότι και τα δύο μάγουλα είχαν αγγιχτεί, όταν στην πραγματικότητα δεν είχαν;

Μην δυσαρεστηθείς αν το τεστ βγει αρνητικό, μπορεί να έχεις κάποιο από τα υπόλοιπα είδη συναισθησίας αλλά ακόμα και αν δεν έχεις είσαι και πάλι ξεχωριστός να το θυμάσαι!

The post Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά σε νιώθουν! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα