Ο Banksy άνοιξε ξενοδοχείο. Και υπόσχεται τη χειρότερη θέα στον κόσμο | Photos- Video

15:26 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες απ’ το ξενοδοχείο το οποίο μόλις άνοιξε ο Bansky! Ναι, όπως το διάβασες, ο μυστηριώδης καλλιτέχνης με την κρυφή ταυτότητα όχι μόνο άνοιξε ξενοδοχείο, αλλά το έκανε και πολύ στοχευμένα απέναντι απ’ το τείχος το οποίο χωρίζει την Παλαιστίνη απ’ το Ισραήλ για να δείξει την ντροπή των περιστατικών τα οποία λαμβάνουν χώρα στο σημείο.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο εννέα δωματίων, το οποίο απέχει λίγα μέτρα από το Τείχος της Δυτικής Όχθης, στην Βηθλεέμ.

Το «The Walled Off Hotel» υπόσχεται τη χειρότερη θέα στον κόσμο! Το ξενοδοχείο «βλέπει» το

τείχος, το οποίο έχει περικλείσει τα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Banksy ασχολείται τους τελευταίους 14 μήνες με την κατασκευή του ξενοδοχείου, μαζί με μια ομάδα βοηθών, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν ένα παλιό ξενοδοχείο σε μια πραγματική έκθεση έργων τέχνης!

Εκτός από έργα του Banksy, στο ξενοδοχείο- έκθεση εκτίθενται επίσης δημιουργήματα των Sami Musa και Dominique Petrin, κι άλλων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και μια ακόμα γκαλερί τέχνης, υπό την επίβλεψη του ιστορικού και κριτικού τέχνης Ismal Duddera, η οποία θα φιλοξενήσει έργα Παλαιστινίων καλλιτεχνών των τελευταίων 20 ετών.

Στην γκαλερί θα βρει κανείς και μια κούκλα να υπογράφει τη Διακήρυξη Balfour. Πρόκειται για την επιστολή την οποία είχε αποστείλει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, James Balfour, στον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Rothschild, με την οποία υποσχόταν την εγκαθίδρυση «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν στην περιοχή.

Oι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κρατήσεις απ’ τις 11 Μαρτίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Μαρτίου. Η λειτουργία του ξενοδοχείου θα ξεκινήσει μέσα στο 2017.

Photos: Reuters, Abed Al Hashlamoun / EPA

The post Ο Banksy άνοιξε ξενοδοχείο. Και υπόσχεται τη χειρότερη θέα στον κόσμο | Photos- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα