«Είμαι γκέι, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος»: Ο Γιώργος Περρής κάνει coming out και σου στέλνει ένα όμορφο μήνυμα

11:29 30/3/2022 - Πηγή: iPop

«Ο Γιώργος Περρής βγάζει την πανοπλία του» γράφει το PEOPLE και μας παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ελληνογάλλου τραγουδιστή, ο οποίος έκανε το coming out του.

 «Ποτέ δεν έκρυψα τη ζωή μου. Πάντα ζούσα όπως ήθελα· απλώς δεν είχα το θάρρος να μιλήσω γι’ αυτό δημόσια», δήλωσε ο Περρής στη συνέντευξή του στο PEOPLE μέσω Zoom από το σπίτι του στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου. 

Αφού

πέρασε χρόνια παλεύοντας με τη σεξουαλικότητά του, ο Περρής, του οποίου το νέο άλμπουμ, No Armor , κυκλοφορεί σήμερα, 30/3, είναι έτοιμος να κάνει το coming out του στο κοινό.

«Είμαι ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ να το κάνω αυτό», λέει ο Περρής.

Γιώργος Περρής: «Ακόμα και σήμερα, το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αιτία θανάτου σε τόσα μέρη του κόσμου»

«Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα γιατί, τότε, όταν ήσουν παιδί στη δεκαετία του ’80 ή του ’90, πίστευες ότι ήταν λάθος», λέει. «Τότε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πάντα λέξεις όπως «ανεκτικός» ή «ανοιχτόμυαλος» και πάντα μισούσα αυτούς τους όρους γιατί νομίζω ότι κρύβουν μια περιφρόνηση· υπάρχει περιφρόνηση σε αυτό. Δεν θέλω να με ανέχεσαι, θέλω να με αποδεχτείς γιατί είμαστε 100% ίσοι».

Ο Περρής έκρυβε τη σεξουαλικότητά του στην παιδική του ηλικία, εν μέρει επειδή υπήρχε τόσο λίγη queer εκπροσώπηση εκείνη την εποχή.

«Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν μπορούσες να δεις μια γκέι σχέσης ως «φυσιολογική», λέει. «Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν ήταν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συζήτησης».

Ήταν το 1998, όταν ο τραγουδιστής άρχισε να σκέφτεται τα πράγματα διαφορετικά, καθώς είδε το είδωλο της ποπ George Michael να κάνει coming out.

«Η πρώτη μου εμπειρία με ένα δημόσιο πρόσωπο που έκανε coming out ήταν ο George Michael. Ήμουν 15 χρονών εκείνη την εποχή και για μένα, αυτό ήταν σαν αποκάλυψη γιατί ποτέ δεν είχα καν σκεφτεί ότι ήταν δυνατό. Δεν ήξερα ότι μπορείς να έχεις έναν σούπερ σταρ που ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και απίστευτος καλλιτέχνης και ένας όμορφος άντρας και τα πάντα και ήταν ομοφυλόφιλος και ζούσε μια κανονική ζωή» εξήγησε ο Γιώργος Περρής.

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να το αποδεχτώ», τονίζει, προσθέτοντας ότι το είπε σε ορισμένους φίλους του στα τέλη της εφηβείας του και στην οικογένεια του στα 20 του. «Υπήρξε μια μικρή αντίδραση, αλλά όλοι ήταν καλά και όλοι το δέχτηκαν».

Τι είναι το Coming out; Πώς το διαχειρίζομαι ως γονιός;

Παρά την προσωπική του ζωή, ο Περρής είχε ακόμα λίγη δουλειά να κάνει στο ταξίδι του προς την αποδοχή του εαυτού του. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 18 του. Στα 20 χρόνια από τότε, έγινε διάσημος μουσικός, ήταν παρόν σε τρεις ειδικές συναυλίες του PBS που έχουν φτάσει συνολικά τα 160 εκατομμύρια θεατές και ηχογράφησε τρία ολόκληρα άλμπουμ στα αγγλικά.

«Αν και στην ιδιωτική μου ζωή, δεν κρυβόμουν καθόλου, ως τραγουδιστής, ως δημόσιο πρόσωπο, κάτι τέτοιο είχε κόστος για μένα γιατί υπήρχε ένα μέρος του εαυτού μου που ήθελε να μιλήσει για αυτό. Πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν: «Δεν πρέπει να βγαίνεις», «Δεν πρέπει να μιλάς για αυτό δημόσια», «Θα καταστρέψει την καριέρα σου», συνέχισε ο Περρής.

Ο Γιώργος Περρής είναι ο νέος πρεσβευτής της UNICEF που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της κακοποίησης παιδιών και συνεργάζεται επίσης με την ομάδα υποτροφιών Horatio Alger Association, ενώ ελπίζει να κάνει τη διαφορά μοιράζοντας τη δική του ιστορία.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια», λέει. «Ακόμα και σήμερα, το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αιτία θανάτου σε τόσα μέρη του κόσμου. Νομίζω ότι είναι δική μου ευθύνη, ως άνθρωπος αλλά και ως καλλιτέχνης και δημόσιο πρόσωπο, να μιλήσω γι’ αυτό».

«Αισθάνομαι την ευθύνη, ως καλλιτέχνης, να είμαι όσο πιο ειλικρινής και όσο πιο αληθινός μπορώ με τον εαυτό μου και να το μοιραστώ με το κοινό μου», λέει. «Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της μυστικότητας. Δεν είμαι μυστικοπαθής. Ποτέ δεν κρύφτηκα ή προσποιήθηκα ότι είμαι κάποιος άλλος. Επομένως, είμαι σίγουρος ότι [το ότι είμαι γκέι] δεν πρόκειται να τους σοκάρει, αλλά νιώθω ότι με τους θαυμαστές μου ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Perris (@georgeperris)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Είμαι γκέι, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος»: Ο Γιώργος Περρής κάνει coming out και σου στέλνει ένα όμορφο μήνυμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα