Νέες κυρώσεις προς τη Β. Κορέα ετοιμάζει η Ε.Ε.

12:13 7/9/2017 - Πηγή: iPop
Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Βόρεια Κορέα, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε. που συνέρχονται στο Ταλίν της Εσθονία, εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων προς τη Β. Κορέας, σύμφωνα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Federica Mogherini.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα διαφορετικό

επίπεδο απειλής, που είναι ξεκάθαρη μια απειλή κατά της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας. Θα προτείνω στους υπουργούς σήμερα την ενίσχυση της οικονομικής μας πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας

Η κ. Mogherini, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως η Ε.Ε. πρέπει να εναρμονιστεί με το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ κατά της Β. Κορέας, αλλά και να εφαρμόσει και ευρωπαϊκές κυρώσεις, χωρίς ωστόσο, να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η ευρωπαϊκή γραμμή είναι απολύτως ξεκάθαρη αναφορικά με το θέμα αυτό: μεγαλύτερη οικονομική πίεση, περισσότερη διπλωματική πίεση και ενότητα με τους περιφερειακούς και διεθνείς μας εταίρους….Πρέπει να αποφύγουμε να εισέλθουμε σε ένα σπιράλ στρατιωτικής αντιπαράθεσης που θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο

«Όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία μήπως η Ρωσία αρνηθεί να ενισχυθούν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχουν ήδη κυρώσεις που έχουν συμφωνηθεί στον ΟΗΕ και είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζονται πλήρως».

Στο Ταλίν βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα συμμετέχει στην στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών -μελών της Ε.Ε..

Εκτός από τη Β. Κορέα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε..

Το άρθρο Νέες κυρώσεις προς τη Β. Κορέα ετοιμάζει η Ε.Ε. εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα