Μηνύματα αισιοδοξίας φέρνει μαζί του ο Macron | Το πρόγραμμά του στην Αθήνα

08:35 7/9/2017 - Πηγή: iPop
ΜεMacron | μηνύματα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης έρχεται στη χώρα μας ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron. Ο κ. Macron θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, μ’ ένα πρόγραμμα πλούσιο σε συναντήσεις και ομιλίες. Συμβολική χαρακτηρίζεται η επίσκεψή του απ’ τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα καταφθάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και πηγές της γαλλικής Προεδρίας

μιλούν για ένα «μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) σχολιάζει πως η επίσκεψη του κ. Macron θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία που θα εκφωνήσει στον Λόφο της Πνύκας.

Πηγές της γαλλικής Προεδρίας σημείωσαν στο AFP πως «οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την Ευρωζώνη».

Το πρακτορείο ειδήσεων υπογραμμίζει επιπλέον ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. «O Emmanuel Macron ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την Κυβέρνηση Hollande στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit».

Ποιοι συνοδεύουν τον Macron

Ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau, αλλά και 39 Γάλλοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο.

Περίπου 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα συναντηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης Macron, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα του Macron στην Αθήνα

Η επίσκεψή του E. Macron θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 13:30.

Μετά, ο Γάλλος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο ηγετών και δηλώσεις στον Τύπο.

Αργότερα (15:30), ο E. Macron θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ (17:00).

Στις 19:00, ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα παραχωρήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, οι κ.κ. Τσίπρας και Macron θα συναντηθούν με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το άρθρο Μηνύματα αισιοδοξίας φέρνει μαζί του ο Macron | Το πρόγραμμά του στην Αθήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα