Νέα Ζηλανδία σχέδια διάσωσης των τουριστών και κατοίκων με στρατιωτικά ελικόπτερα και πολεμικό πλοίο

13:55 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Η Νέα Ζηλανδία μετά τον σεισμό που συγκλόνισε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε, πως σκοπεύει να στείλει στρατιωτικά ελικόπτερα κι ένα πολεμικό πλοίο έτσι ώστε να σώσει περίπου 1.000 τουρίστες και εκατοντάδες κατοίκους που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην παράκτια πόλη Kaikoura.

Θυμίζουμε, πως ο σεισμός έπληξε το Νότιο Νησί λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στέρησε τη ζωή από δύο άτομα. Παράλληλα, σάρωσε τους δρόμους και ευθύνεται για αμέτρητες

ζημιές.

Στην περιοχή Kaikoura αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 2.000 άτομα. Ο σεισμός χτύπησε εξωτερικές παροχές νερού και αποχέτευσης και έφερε πολλούς ανθρώπους σε αδιέξοδο.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της κοινής Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας, Air Commodore Darryn Webb, δήλωσε στο Associated Press:

Από όλες τις κατευθύνσεις, η Kaikoura έχει ουσιαστικά απομονωθεί. Υπάρχει μια πραγματική επιτακτική ανάγκη για στήριξη στην πόλη, επειδή δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό της

Παράλληλα ο Webb, επισήμανε, πως ο στρατός σχεδιάζει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τέσσερα ελικόπτερα NH90 την Τρίτη και συμπλήρωσε πως «θα μπορούσε κάθε μεταφορά περίπου 18 άτομα έξω από την πόλη σε μια στιγμή».

Σημείωσε, επίσης, πως αν χρειαστεί, ένα C-130 στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς θα μπορούσε να μεταφέρει καύσιμα, νερό, τρόφιμα και άλλες προμήθειες στην πόλη.

Οι ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να ταράζουν τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας πέταξε πάνω από την καταστροφή στη Kaikoura με ελικόπτερο και σε δηλώσεις του είπε πως είδε την απόλυτη καταστροφή.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν, πως είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί ακόμα και τσουνάμι.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ζηλανδία: Μειώθηκε ο κίνδυνος για τσουνάμι- Εκατοντάδες μετασεισμοί και ζημιές 2 δις δολαρίων

photo:apnews.com

The post Νέα Ζηλανδία σχέδια διάσωσης των τουριστών και κατοίκων με στρατιωτικά ελικόπτερα και πολεμικό πλοίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα