Ρέντσι: «Αν βγει «Όχι» στο Δημοψήφισμα θα παραιτηθώ»

12:10 14/11/2016 - Πηγή: iPop

«Αν βγει «Όχι» στο Δημοψήφισμα θα παραιτηθώ» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σχολιάζοντας το επικείμενο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ιταλία.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στα

πλαίσια της οποίας παραδέχθηκε την πρόθεση του να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο λαός δεν επιλέξει να γίνει Συνταγματική αναθεώρηση.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του σε περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι», ο Ιταλός Πρωθυπουργός απάντησε:

Αν πρόκειται να παραμείνω στο κοινοβούλιο και να κάνω ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, δηλαδή να φυτοζωώ και να κάθομαι μην κάνοντας τίποτα, αυτό δεν μου ταιριάζει
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ιταλός Πρωθυπουργός φαίνεται ότι θα ηττηθεί στο δημοψήφισμα, ενώ αν βγει το «Ναι», αυτό θα οδηγήσει παράλληλα σε αποδυνάμωση της Γερουσίας και μείωση της εξουσίας από τις περιφερειακές κυβερνήσεις.

Πολιτικοί σχολιαστές θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη παραίτηση του Ρέντσι θα σήμαινε προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στο 2017, σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες.

Παρόμοιες δηλώσεις βέβαια έχουμε δει και στην Ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά όπως δείχνει η ιστορία ήταν απλώς λόγια εντυπωσιασμού. Μένει να δούμε αν ο γείτονας Ιταλος Πρωθυπουργός θα τηρήσει τις υποσχέσεις του ή θα κάνει μία κωλοτούμπα μεγατόνων!

Photo:Fabio Marras/LaPresse

The post Ρέντσι: «Αν βγει «Όχι» στο Δημοψήφισμα θα παραιτηθώ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα