Νέα σύγκρουση Κυβέρνησης- Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φόντο την αξιολόγηση

17:01 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα άκρα βρίσκεται η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία με αιχμή τη διαπραγμάτευση αλλά και την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε σχετική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει, σχετικά με τη Αξιωματική Αντιπολίτευσης, πως «Όταν αποφασίσουν εάν πρόκειται για “ιδεοληψίες” της κυβέρνησης που καθυστερούν

την αξιολόγηση ή πρόκειται για “θέατρο” αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί να μας ενημερώσουν».

«Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ισχυριζόμενος μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει στους δανειστές “μεταρρυθμίσεις» προσθέτει στην ανακοίνωση της η Κυβέρνηση.

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Β. Κικίλιας, ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του στον Real FM πως η κυβέρνηση έχει «ήδη συμφωνήσει” στη διαπραγμάτευση και η καθυστέρηση είναι προσποιητή» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος υπογραμμίζει:

«Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Πρόκειται για “ιδεοληψίες” της κυβέρνησης που καθυστερούν την αξιολόγηση ή πρόκειται για “θέατρο” αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί; Όταν αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν. Καλό θα είναι επίσης, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών».

Από την πλευρά του Βασίλης Κικίλιας νωρίτερα δήλωσε, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση και τους Θεσμούς πως «Έχουν ήδη συμφωνήσει. Μπορεί να πουν ότι και ο γάιδαρος πετάει για να μείνουν στις καρέκλες τους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης κατηγόρησε την Κυβέρνηση λέγοντας:

Θέλω να σας πω με το χέρι στην καρδιά, ότι ούτε εγώ, ούτε κανένας δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει μέσα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι ούτως ή άλλως έχουν ήδη συμφωνήσει. Θα πουν ότι και ο γάιδαρος πετάει αν χρειαστεί για να μείνουν στις καρέκλες τους και να σταματήσει αυτό το θέατρο. Κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία η καθυστέρηση. Πότε επιτέλους θα το καταλάβουν; Πόσοι ακόμα πρέπει να βγούνε, να τους το πούνε, για να καταλάβουν ότι η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη σε λίγο

Διαβάστε επίσης:

Οι Θεσμοί παραμένουν και ο Schäuble τονίζει πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το χρέος

The post Νέα σύγκρουση Κυβέρνησης- Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φόντο την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα