Νέα στοιχεία για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό- Πώς επικοινωνούσε με την Πόλα Ρούπα;

09:57 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα στοιχεία για το πως επικοινωνούσε με τον σύντροφο της η Πόλα Ρούπα είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους συνομιλούσαν μέσω viber και whatsapp. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη μάλιστα πρόσεχε ιδιαιτέρως να μην αφήνει πίσω της ίχνη αλλάζοντας συχνά σπίτι και περιοχή κατοικίας. Μάλιστα, διατηρούσε έξι πλαστές ταυτότητες.

Η Πόλα Ρούπα η οποία προσπάθησε να απελευθερώσει

από τις φυλακές του Κορυδαλλού τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, αλλά και άλλους τρομοκράτες που κρατούνται στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης.

Όλα δείχνουν πως είχε και εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά το οποίο έθεσε άμεσα σε εφαρμογή. Οι αναλυτές της αστυνομίας σημειώνουν ότι η σύντροφος του Μαζιώτη φαίνεται πως διαθέτει μέρος από το ταμείο της οργάνωσης, καθώς δαπάνησε πάνω από 5.000 ευρώ για την ενοικίαση του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να οδηγηθούν στην 44χρονη Ρούπα και να εντοπιστεί αν υπάρχουν και συνεργάτες της. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα η οποία διεξαγόταν περισσότερο μέσω viber και whatsapp.

Μάλιστα, τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι πιθανό να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και ο πιλότος του ελικοπτέρου που αναγνώρισε την Πόλα Ρούπα.

Όπως επιβεβαίωσαν την Τρίτη τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων οι κηλίδες του αίματος που βρέθηκαν στο πουκάμισο του πιλότου ανήκουν στην Πόλα Ρούπα, καθώς το ίδιο γενετικό υλικό είχε βρεθεί και στη γιάφκα του τρομοκράτη σε έρευνες που είχαν διεξαχθεί το 2014.

Αξίζει να τονιστεί η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη όταν είχε συλληφθεί δεν είχε επιτρέψει να της πάρουν γενετικό υλικό.

Ο Νίκος Μαζιώτης στις 22 Φεβρουαρίου έγραψε και έστειλε μέσα από τον Κορυδαλλό επιστολή στην οποία εξηγεί την στάση που διατήρησε κατά την δεύτερη δίκη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

The post Νέα στοιχεία για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό- Πώς επικοινωνούσε με την Πόλα Ρούπα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα