Τζιρο 500.000 το μηνα εκαναν οι τρεις δημοσιογραφοι που συνεληφθησαν!

09:51 24/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στους...
τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ενώ στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ασκήθηκε και ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Με απίστευτες απειλές που καταγράφονταν εδώ και αρκετό καιρό, η ΕΛΑΣ προχώρησε στις
συλλήψεις τριών προσώπων, ενώ βαριά δικογραφία αναμένεται να φωτίσει και την εμπλοκή περισσότερων. Σε μια έρευνα που διήρκησε εννέα μήνες η αστυνομία έχει συγκεντρώσει πλήρες υλικό αναφορικά με τη δράση κυκλώματος που δεν δίστασε να απευθύνει απειλές ακόμα και κατά ανήλικων με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για κέρδη από τα budget μεγάλης ΔΕΚΟ. Και οι τρεις πάντως πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Ρόλο «κλειδί» στην αποκάλυψη της όλης υπόθεσης είχε η Α.Κ. υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, η οποία με την κατάθεσή της άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της ζοφερής αυτής ιστορίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
Μετά από αυτήν την κατάθεση της Α.Κ., όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά.
Ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια διεμήνυσε πως αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε πως απ’ όσα έχει διαβάσει μέχρι στιγμής από το κατηγορητήριο «δεν δικαιολογεί τη σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ».
Αποκαλύψεις
Εν τω μεταξύ σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών. Η έρευνα που έκανε το τμήμα δίωξης εκβιασμών σε συνεργασία με τον «κοριό» της ΕΥΠ, έβγαλε «λαβράκια».
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήταν στενοί συνεργάτες του εκδότη. Πρόκειται για τον 35χρονο αρθρογράφο σε πολλές ιστοσελίδες, ο οποίος έχει απασχοληθεί στο παρελθόν στο γραφείο Τύπου της γ.γ. Δημόσιων Εσόδων αλλά και σε γραφείο Τύπου γνωστής τράπεζας.
Ο δεύτερος είναι ένας 50χρονος, ο οποίος έχει δουλέψει -μεταξύ άλλων- σε δημόσιο ραδιόφωνο, γνωστό τηλεοπτικό σταθμό και στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχονται τουλάχιστον έξι ακόμη εκδότες και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν καταγραφεί να συνομιλούν με τους παραπάνω συλληφθέντες και θεωρούνται ότι πρέπει να ανακριθούν από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις για πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση ή στην ιδιοκτησία τους δεκάδες ιστοσελίδες. Από τη δικογραφία προκύπτει πως ο Π. Μουσσάς έλεγε στην Α.Κ. ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ. Τσιρογιάννης (lykabitos.gr), Β. Μπόνιος (kourdistoportokali), Νικ. Καραμπάσης (ι-reporter.gr και press.com.gr), Γέρου (εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και περιοδικά με θέματα life style) και Γ. Φωτόπουλος (sofokleous10.gr και moneytimes.gr). Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για τον Φωτόπουλο, από τον οποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα.
Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Γ. Τσιρογιάννη, τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Τσιρογιάννης τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελί
Keywords
Τυχαία Θέματα